Tags

,

Nu de regen tegen de ruiten slaat en de wind de bladeren uit de boom blaast, is het bijna niet voor te stellen dat het vorig week zo heerlijk warm was. En ik had mazzel: ik was vrij, dus dat was wel genieten.

Op zondag hebben we een prachtige fietstocht gemaakt door het Leuvenumse Bos en over het Beekhuizer zand. Dit prachtige stukje Nederland ligt bij Harderwijk naast de A28. Het verbaast me altijd weer hoe weinig mensen van deze prachtige plek op de hoogte zijn, maar misschien is dat ook wel weer fijn… Ik heb foto’s gemaakt, kijk en geniet mee….

Fietstocht 2 oktober 2011

van het www: Het Beekhuizerzand is een stuifzandgebied ter grootte van 200 ha. Het is nu nog in gebruik als militair oefenterrein. Het Beekhuizerzand is in 2004 weer terruggebracht van een bosgebied tot een echt stuifzandgebied. Hiervoor zijn vele vliegdennen gekapt en de bovenlaag van de grond is verwijderd, zodat het verstuifbare zand weer vrij komt te liggen. Stuifzanden zijn unieke natuurlandschappen in West-Europa die voor het overgrote deel in Nederland liggen. Ze hebben hun eigen flora en fauna met wijdse vergezichten. De temperaturen kunnen enorm verschillen. Vriest het ’s nachts nog, overdag kan de temperatuur weer oplopen tot 40 graden Celsius.