Tags

, , , , ,

Open brief aan Sanoma en Weblog.nl

Nu we de 100 dagen -na de migratie- ruimschoots gepasseerd zijn, zou het Sanoma en Weblog sieren als er een eerlijke reactie naar de klanten van Weblog komt waarin duidelijkheid wordt gegeven over de vooruitgang van Weblog.

Al weken lang, 15 om precies te zijn, worden er summier –onjuiste- berichtjes geplaatst op de Facebookpagina en Helpdesk van Weblog. Tickets worden niet beantwoord en nu lijkt het wel of iedereen is vertrokken. Er wordt niet gecommuniceerd naar de klant toe, een kwalijke zaak.

Op de website van Sanoma staat vermeld dat: Sanoma Media zich profileert als een grensverleggend mediabedrijf waarin het draait om vijf C’s: Creativiteit, Content, Context, Contact en Conversie. Weblog.nl is Nederlands grootste en populairste weblog community met meer dan 200.000 actieve weblogs, en groeit nog steeds. Weblog.nl is een actieve community die groot is geworden dankzij de eenvoudige en toegankelijke formule die zowel beginnende als gevorderde internetters mogelijkheden biedt om zich op hun weblog te uiten en hier kennis, informatie en ervaringen te delen met de bezoekers van hun weblog. Hierbij maken zij dankbaar gebruik van de multimediale mogelijkheden die Weblog.nl hen biedt; hun blog posts bestaan uit tekst, beeld, audio en video. De webloggers bij Weblog.nl zijn fanatieke internetters en gepassioneerde bloggers die veel tijd besteden aan hun weblog.

Bovenstaande tekst is een belediging naar de overgebleven bloggers toe. Ik zal de tekst voor u herschrijven: U mag hem zo van mij lenen voor uw website, gratis en voor niks

Sanoma profileert zich als een mediabedrijf waar het draait om 5 kernpunten: Stilzwijgen, Negeren, Schofferen, Klantonvriendelijk en Non-communatief. Weblog.nl (voorstel nieuwe naam: Weglog.nl) is Nederlands grootste niet-werkende weblog waar niemand zich kan registreren. Weblog is een niet-draaiende community, die zowel ervaren en niet-ervaren bloggers in de kou  laat staan en niet communiceert met hun klanten. Hun blogpost bestaat uit raar gekleurde teksten zonder foto’s, audio en beeld. De webloggers zijn teleurgestelde internetters en uitgeweken bloggers die niet kunnen inloggen bij Weblog.

Ik hoop dat u in de decembermaand, periode van kado’s en bezinning, uw licht laat dwalen over deze vervelende situatie, een moment van wijsheid neemt en besluit eerlijk openheid van zaken te geven en gaat communiceren met al die teleurgestelde bloggers.

En met eerlijkheid bedoel ik ook echt eerlijkheid, niet een belofte die wéér niet wordt waargemaakt, want we zijn al genoeg teleurgesteld door Weblog.

Update 06-12-2011: De open brief heeft zijn doel bereikt. Er is een reactie van Sanoma

Bij de reactie van operationeel directeur Michiel Buitelaar wil ik een paar kanttekeningen plaatsen:

*Weblog is geen 13, maar al 15 weken uit de lucht.

*Wat bedoelt hij met : het gaat vrij goed.. ?? Dat is wel een heel ruim begrip.

*Bloggers zijn weken uit de lucht geweest: pardon: Er zijn bloggers die na 15 weken nog steeds niet in de lucht zijn.

*Volgens Buitelaar kunnen de weblogs weer laden, beheer werkt weer en wijzigingen worden opgeslagen en behoren deze problemen tot het verleden. Ik vraag me af of hij ooit heeft gekeken naar zijn produkt weblog….

*Weblog is geen Moneymaker, we worden er niet rijk van…Ik moet even lachen : Ik geloof direct in de altruïstische inslag van Sanoma.

Update 12-12-2011: Een medewerker van Weblog -Coen- heeft in een telefonisch gesprek met een blogger verteld dat :

* hij niet meer de communicatie doet, dit is nu in handen van Sanoma

* de foto’s en filmpjes niet meer terug komen, de kans dat dit wél gebeurt is zeer klein.

* de foto’s en filmpjes nog in bezit zijn van Typepad.

* Typepad  het tegenoverstelde beweert .

* Weblog in de update van 31 oktober schrijft dat alle berichten, filmpjes en afbeeldingen bij Weblog aanwezig zijn.

Ik geloof Typepad, waarom zouden zij de foto’s en filmpjes willen houden? wat moet je ermee? Als iedere blogger zo’n 500 afbeeldingen, foto’s en filmpjes op z’n blog heeft staan, dan heeft Typepad ongeveer 195.000.000 items “overhandigd” aan Weblog.

Het uitzoeken van 195 miljoen items is gekkenwerk. Dit gaat niet gebeuren, dat kan iedereen begrijpen. De stekker gaat eruit, weliswaar ná de kerst ( voor het fijne december-gevoel) maar dan is het ook over en uit.

Update 17-04-2012: RIP Weblog:

“Tot onze enorm grote spijt moeten we je helaas mededelen dat het afgelopen week duidelijk is geworden dat het niet gaat lukken missende bestanden/foto’s/filmpjes etc terug te plaatsen. Alle beschikbare bestanden die oké waren zijn teruggeplaatst. Het overige aan bestanden is helaas onherstelbaar beschadigd geraakt. Wij vinden dit extreem vervelend. Hebben helaas geen oplossing, we bieden je dan ook oprecht en welgemeend onze excuses hiervoor aan!”

Update 17-01-2013:

Weblog trekt per 01-03-2013 de stekker eruit en wordt overgedragen aan WordPress