Tags

, , , , , , , , ,

Vorige week kreeg ik deze mail: 

Geachte heer/mevrouw,

De unieke fotowedstrijd over de Gouden Eeuw in Hoorn, Medemblik en Enkhuizen wordt op zaterdag 11 februari afgerond met een mooie prijsuitreiking. U heeft hieraan een bijzondere bijdrage geleverd: u behoort namelijk tot de drie genomineerden voor de winnende foto, die een eigen plek krijgt in het Westfries Museum.

De winnaar krijgt natuurlijk ook van zijn of haar gemaakte inzending een afdruk mee naar huis, waarbij digi-artist de foto heeft teruggebracht naar de Gouden Eeuw en in winterse sferen. En het is een prachtige foto geworden, die de fototentoonstelling ‘De Gouden Eeuw in 3D’ in het Westfries Museum compleet maakt!

Graag nodigen wij u – als top 3 kandidaat en mogelijke winnaar – uit op zaterdag 11 februari aanstaande van 13.30 – 14.15 uur aanwezig te zijn bij deze prijsuitreiking en onthulling van het 23e 3D-schilderij (ontvangst vanaf 13.00 uur), gevolgd door een korte rondleiding. Locatie: het Westfries Museum in Hoorn. Tijdens de prijsuitreiking nemen museumdirecteur Ad Geerdink en Rob Tuytel u mee terug naar de rijke historie van de Gouden Eeuw. Zij zullen tevens een impressie geven van de top 15 van inzendingen en de zoektocht naar het completeren van deze mooie tentoonstelling. De middag wordt afgesloten met een rondleiding door het Westfries museum onder leiding van Ad Geerdink.

Als genomineerde ontvangt u zaterdag 11 februari sowieso een mooie prijs, uiteraard gelinkt aan de Gouden Eeuw en kunst. Wij kijken uit naar uw komst.

Vanmiddag was het dus zover. Na een leuke inleiding werden de 15 uitgekozen foto’s getoond. Bijzonder was, dat bij deze 15 foto’s, er 2 van mij bij waren.

Eerlijk is eerlijk, alle 15 foto’s waren supermooi. De winnaar was Danielle Lakeman, met een foto van het Spui. De foto had ze gemaakt met haar Iphone. Dat deze telefoon bijzonder goede foto’s maakt, was me al bekend, maar de bewerkingsmodules zijn echt geweldig. Een terechte winnaar.

Na afloop kregen we een heel leuke rondleiding door het museum, waarbij Ad Geerdink enthousiast vertelde over al het moois in het museum. Opeens kwam ik mijn 2 foto’s tegen in een zaal, naast een “oude meester” . Dat is heel leuk om te zien.

Al met al een heel leuke middag…en ik ging naar huis met een fraai boek van het museum.

Uit de krant:

Danielle Lakeman was zeer vereerd met de prijs voor haar winnende foto. Zij kreeg van Rob Tuytel zijn 23ste 3D creatie.
Bij de beste drie inzendingen zaten ook 2 foto’s van de in Enkhuizen geboren en getogen mevrouw Elly van de Veen. Zij fotografeerde eveneens het Zuiderspui.