Tags

, , , , , , , ,

Week 3 zit erop en er is wéér een kilo minder van mij. Het gaat me steeds beter af, begin er aan te wennen, weet de juiste keuzes te maken en heb geen honger of trek.

Wat voor mij goed werkt, is de dag te plannen. Vooruit alle punten plannen is handiger dan achteraf alles invullen en denken: o shittepit, dat zijn veel te veel punten.

Twee verjaardagen had ik deze week. Keurig de appeltaart afgeslagen en netjes aan de koffie. In de ochtend word je minder aan verleidingen blootgesteld dan ’s avonds, als de borrel en chips op tafel komen.

Bij mijn nichtje waren we ’s avonds, ik heb de goddelijke bokkepootjestaart afgeslagen, maar ik moest natuurlijk wél weten hoe het smaakte, dus de kruimels van zoonlief en schoondochterlief heb ik met smaak naar binnen gewerkt. Lekker een paar pilsjes gedronken en wat hapjes genomen. Het kán dus wel…feestjes en tóch afvallen..

Omdat de bokkepootjestaart ontzettend lekker is, en vooral gemakkelijk te maken, volgt hier het recept:

2 bekers (1/4 lt) slagroom
2 zakjes klop-fix Dr Oetker
1 of 2 kopjes advocaat ( net wat je lekker vindt)
2 pakken bokkepootjes
taartbodem

Halveer alle bokkepootjes, bewaar de kruimels, klop de slagroom stijf met klopvast en suiker, roer er advocaat naar smaak door, en dan maar stapelen: laagjes slagroom, laagje bokkepootjes, laagje slagroom enz. Garneren met de kruimels.

Kindertip: laat de advocaat weg, klop de slagroom stijf met wat vanille-saroma.

Laat de taart een nacht opstijven in de koelkast. Geniet ze..