Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

Er gebeuren vreemde dingen in Facebookland. Sinds gisteren kan ik geen berichten meer plaatsen op mijn eigen pagina, er verschijnen foto’s die ik niet heb neergezet, Facebook gaat zijn eigen gangetje en dat is heel irritant.

Een kennis had deze problemen eerder, extra pijnlijk was, dat dit juist gebeurde rond het sterfbed van zijn vrouw. Juist het communiceren via FB was toen niet mogelijk en dat was heel naar voor hem. Uit zijn verhaal weet ik wel, dat Facebook-zelf er niets aan doet om dit op te lossen en de klant laat aanmodderen.

Het zet me wel aan het denken over deze Social Media, want ik begin bij Facebook steeds meer te twijfelen aan het woordje “social” . Gebruikers voelen zich erg afhankelijk van deze vorm van communicatie en durven hun account niet zomaar op te heffen. Regels, Timeline, privacyregels, Roze Facebook, alles wordt maar door onze strot geduwd zonder dat we er invloed op kunnen uitoefenen. Ondertussen eigent Facebook zich steeds meer gegevens, maar ook rechten toe. Iedereen klikt braaf op Ja om maar niet buiten de socialemedia-boot te vallen.

Mocht FB blijven rommelen op mijn pagina, dan verwijder ik mijn account. Ik weet zeker dat er leven is zónder Facebook.