Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Voor fotobewerking heb je veel programma’s op de markt, maar de collectie filters van Nik vind ik fantastisch. Helaas werkt niet ieder onderdeel met Photoshop Elements 10, (dat is alleen voor de “echte” Adobe C5 Photoshopper en gebruikers van Apple Aperture) maar met Color Efex Pro en Silver Efex Pro ben ik al zeer tevreden.

Wat ontbrak, was een Nederlandstalig boek. Voor dit soort programma’s schiet mijn Engels te kort. Ik schuif dus maar wat van links naar rechts met de schuifjes en probeer van alles uit. Maar ik vind het prettiger om met een boek naast de laptop de modules te leren kennen.

Van Joke Beers-Blom heb ik al 2 boeken en ik gebruik ze veel. De uitleg is helder en duidelijk. Door de vele afbeeldingen en de stappen wordt snel duidelijk hoe een programma werkt en wat je met de diverse onderdelen kunt doen. Voor mij een welkome aanvulling op de best wel uitgebreide bewerkingssoftware.

Gelukkig heeft Joke nu ook een boek geschreven voor Nik software. De modules die in het boekje behandeld worden zijn: Nik Define 2, Nik Viveza 2, Nik Color Efex Pro 4, Nik Silver Efex Pro 2, Nik Sharpener Pro 3 en Nik HDR Efex Pro. Dit boekje beschrijft alle modules in het Nederlands en tevens worden er uitgewerkte voorbeelden per module getoond.

Het boek is als gedrukte versie én als E-Book te bestellen in Joke’s Webshop. Voor de prijs hoef je het echt niet te laten en je zult zeker véél meer uit Nik gaan halen. Een aanrader dus!