Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

Afgelopen week ben ik een ochtendje naar het Dolfinarium geweest. Ik verschoot me suf van de entreeprijs: 26.50 !!! Ik ben geen zuinige tante maar dit is toch héél veel geld. ( Kniertje zei het al: de vis wordt duur betaald. ) De dierentuinen vragen rond de 18 euro entree en eerlijk is eerlijk: daar is voor minder meer te zien.

Ik heb wat rondgewandeld en foto’s gemaakt. Bij de dolfijnen was de lagune afgesloten: het was speciaal zwemmen met een groep kinderen. Helaas dus geen Flipper voor mij…nou ja, ééntje dan. Ik vind het opmerkelijk en niet echt klantvriendelijk: zoveel geld betalen, dan niet overal mogen komen en dat midden in het hoogseizoen. Gelukkig kon ik wat leuke plaatjes schieten van de Steller Zeeleeuwen, Walrussen, zeehonden en gewone zeeleeuwen.

Ná het dolfinarium nog even een visje gegeten.Ik had het al gelezen: de slechtse vis eet je aan de boulevard en inderdaad, ik moet de krant helaas gelijk geven. In Enkhuizen wordt de vis vers door het beslag gehaald en direct gebakken. Hier kreeg ik voorgebakken kibbeling, 2 x door het vet gegaan, dus gortdroog en taai.

Een wandeling door het mooie stadje en langs het Veluwemeer maakte veel goed…

(Klik op een foto om de slideshow te starten)

(Click photo to start Slideshow)