Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Voor de Canon D7 is de nieuwe firmware 2.0.0 beschikbaar. Firmware is de software die de digitale camera bestuurt. Tegenwoordig kan bij heel wat camera’s de firmware geüpdate worden om verbeteringen of aanvullingen in de besturingssoftware van de camera mogelijk te maken. Voor de D7 kan je de nieuwe software HIER vinden. Een instructiefilmpje kan je HIER bekijken. Het is handig om ieder half jaar even te controleren of er nieuwe firmware beschikbaar is.

De RAW-bestanden op mijn computer kan ik niet in Windows Verkenner bekijken. Dit kan alleen in bv Photoshop of Lightroom. Soms is dit onhandig, en wil ik in Verkenner snel in mijn foto-archief iets opzoeken. Gister ben ik eens gaan snuffelen en kwam ik dit gratis programma van Microsoft tegen: Codec Pack. Even geïnstalleerd en Voilá: in Windows-verkenner zijn alle RAW-bestanden zichtbaar.

Maar al snel ontdekte ik, dat je de foto’s alleen als Thumbnail kon bekijken. Mocht dit niet handig zijn, wil je toch de foto’s groter kunnen bekijken, dan kan je ook FastPictureViewer aanschaffen. Voor $ 14.95 kan je de bestanden dan op groot formaat bekijken. Ook de PSD-bestanden en Photoshop-bestanden kan je bekijken.

En dan nog een oplossing voor de Ipad: Ik wilde mijn fotomappen op de Ipad zetten maar Apple maakt er een zootje van en gooit alles door elkaar. Dit zal wel een Apple-eigenwijsheidje zijn, maar het is wél lastig. Want mijn fotomappen réorganiseren op de Ipad is een hele klus. Als je 100 foto’s hebt, is het goed te doen, maar niet in de hoeveelheid die ik heb.

Maar óók daar heb ik de truc voor gevonden op een fotoforum, of eigenlijk, het is géén truc…maar een andere mappenstructuur. Als je 1 hoofdmap maakt en daarin alle submappen aanmaakt kan je via Itunes alle submappen op de Ipad zetten. Nu hoef je alleen nog te synchroniseren…het is net toveren…..