Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Afgelopen zaterdag heb ik een workshop Wadschappen bij Hillebrand Breuker gevolgd. Met een klein groepje kregen we eerst uitgebreid theorie aan de hand van foto’s en voorbeelden.

Er viel een hoop te leren over techniek, compositie, het toepassen van liveview bij landschapsfotografie, het gebruik van grijs- en verloopfilters en wat de invloed is van langere sluitertijden tijdens het maken van een foto.

Daarna gingen we het Wad op, om de theorie in praktijk te brengen. Maar dat viel nog niet mee, ik had 1 grijsfilter, geen verloopfilter en het was dus zoeken en uitproberen welke instellingen een goede foto opleverden. Het was jammer dat de bewolking een spectaculaire zonsondergang verhinderden, maar wat is het ongelooflijk mooi op het Wad, wat een rust en ruimte..prachtig gewoon… Sinds juni 2009 staat het Wad op de Unesco-werelderfgoedlijst,

De volgende ochtend stond ik om 6 uur weer op de natte klei, nu om de zonsopgang vast te leggen. Ik werd verrast door de snelheid waarmee het licht werd, prachtig was dat, de kleuren aan de hemel wisselden snel en al snel stond de zon aan de hemel.

Ik heb een heerlijk weekeind gehad en naast de antwoorden zijn er ook vragen gerezen…dus dat wordt weer veel lezen op het www. Ik wil echt nog een keer terug om met de kennis van nu en de juiste filters te gaan fotograferen.

(Klik op een foto om de slideshow te starten)   (Click photo to start Slideshow)