Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

De Oostvaardersplassen is een uniek natuurgebied in Europa. Het is een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen. Het gebied is 6000 ha groot en heeft als bijnaam “de Serengeti in de polder”. Op dit moment zijn de opnames bezig voor de Nederlandse film “de Nieuwe wildernis” welke in september 2013 in première gaat.

Ganzen, lepelaars en aalscholvers wisten het gebied te vinden, net als reeën, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders. Zelfs de zeearend, de ‘vliegende deur’ die sinds de middeleeuwen niet meer in ons land nestelde, broedt sinds een paar jaar weer in de Oostvaardersplassen. Om te voorkomen dat het gebied met bomen zou dichtgroeien, bracht Staatsbosbeheer er wilde heckrunderen,  konikpaarden en edelherten naartoe. Met elkaar leven deze dieren hier een natuurlijk leven, in een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft.

Met een aantal fotovrienden gingen we op de Ecocar een –voor de gewone wandelaar/ fietser- afgesloten gebied in. We hebben ervan genoten, wat een prachtig gebied is dit en wat een dieren zijn er te bewonderen. De edelherten bevochten hun terrein en bewaakten hun hinden, het geburl was overal te horen.

Het was al wat later op de dag en het was niet helemaal helder, dus het fotograferen ging wat moeizamer. Maar toch heb ik wat leuke foto’s gemaakt. Ik kijk er met veel plezier op terug en ga zeker snel weer kijken.