Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ze liggen al een tijdje in de kast: de Speedlite flitsers en de Flash Trigger, gekocht via Linkdelight.

Het duurde een paar weken voor ik ze in huis had, maar dat had ik er graag voor over: Twee flitsers én een flash triggerset voor nog geen 70 euro totaal! Dat is de moeite waard dacht ik zo.

( bij Linkdelight betaal je wel wat dollars voor het verzenden. Vaak lijkt dit duur, maar meestal ben je tóch goedkoper uit. Probeer met iemand anders de kosten te delen, spaar een bestelling op, of kijk naar artikelen die “Free Shipping” worden verstuurd. Mijn laatste bestelling heb ik zo uitgezocht. Ik heb nu 2 Umbrella Swivels, 2 Paraplu’s en 2 softboxen voor nog geen 40 dollar ( = 30 euro) )

71jk-VfNLsL__AA1500_Wireless_RC_04H__4f28e4ee749c5

Gistermiddag moest het dus gebeuren. Ik had 3 oliebollen gekocht en wilde daar creatief mee aan de slag. De eerste teleurstelling was er al snel: de lens waarmee ik wilde fotograferen, de Plastic Fantastic, zat niet in mijn tas: uitgeleend….balen natuurlijk…

De tafel klaargezet, de flitsers uit de doos gehaald en toen diende het volgende probleem zich aan: al mijn oplaadbare batterijen zaten in de kerstverlichting. Dus die moesten eerst op de oplader. Maar daarna kon ik lekker aan de slag ( dacht ik)

De flitser wilde niet flitsen met mijn camera, dus ik ging van alles uitproberen, testen, opnieuw proberen, logisch denken, en eindelijk, na een uurtje of zo, had ik 1 flitser aan de praat. Nu nr 2 nog…..zuchten, denken, en ja hoor, opeens deed ie het: Flitser 1 moest op M staan, Flitser 2 op S1. S1 en S2 staan voor Slave 1 en Slave 2. Met S1 en S2 moet het dus ook lukken, dat probeer ik de volgende keer.

Ondertussen was ik al een uurtje of 3 bezig, de lol van de oliebollen-sessie was er af. Ik heb nog een paar foto’s gemaakt maar het was ondertussen tijd om de keuken in te duiken…

Ik ben absoluut niet tevreden over de foto’s, maar wél blij dat ik nu weet hoe ik alles moet instellen…..en… ik heb het opgeschreven, anders weet ik het wel weer….

IMG_9707 IMG_9764 IMG_9778