Tags

, , , , , , , , , ,

Bij Natuurmonumenten had ik me opgegeven voor een fotografie-wandeling met de boswachter. Het was een tocht van ruim 3 uur en je komt op plaatsen waar je normaliter niet mag komen. Van de boswachter leer je een hoop. Zo had ik nog nooit van een Spechtensmidse gehoord en waarschijnlijk was ik de rups van de witvlakvlinder zonder pardon voorbij gelopen.

Voor liefhebbers van macro zijn dit heel leuke wandelingen. Zelf ben ik niet van de vlindertjes maar ik hoorde opgewonden kreetjes als er weer een duinparelmoervlindertje voor ons uit dartelde, gevolgd door opgewonden fotografen.

Ik heb genoten van de mooie natuur en besefte maar weer eens al te goed hoe mooi ons landje is en hoe weinig ik er eigenlijk van zie. Het Zwanenwater is op minder dan een uur rijden van mijn huis en is ontzettend divers van natuur. Ik heb genoten…het was een heerlijke wandeling en voor herhaling vatbaar. Ik ga snel mijn wandelboekje van Natuurmonumenten opzoeken en ik heb mezelf méér van dit soort wandelingen beloofd.

IMG_2600

IMG_2747

IMG_2609IMG_2761IMG_2601

IMG_2742IMG_2660

Alle foto’s staan op Flickr