Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

Een aantal weken terug hebben we een uitstapje gemaakt naar AquaZoo in Leeuwarden. Het was een warme dag en dat was aan de dieren te merken, ze probeerden op allerlei manieren verkoeling te zoeken.

Eerst maar eens naar het restaurant…of wat het voor moet stellen….nou, dat is 10 x niks. Maar na een lange rit moet er toch een bakkie koffie naar binnen. Dan het park zelf: Je volgt de looproute van de Zoo. Eerst kom je door o.a. het doorloopgebied Amazona. Ik werd hier direct misselijk van de (urine?) stank. Ongelooflijk, het was niet te harden, snel er door hollen….ik kreeg het heel benauwd. Ik heb deze stank nog nooit meegemaakt in een dierentuin. Hier is iets goed mis…

Het is een uitgestrekt park waar je veel moet wandelen om alles te zien. Het is ruim, wijds en waterrijk met mooie doorkijkjes.  Ik heb het meest genoten van de ooievaars, wat een prachtige vogels zijn dit. Mooi om de jongen op het nest te zien. Ook de zeebeer was imposant. Lui lag hij op de rots terwijl de vrouwtjes ronddobberden in het water. De sneeuwuil raakte in paniek toen ik dichtbij kwam om een foto te maken. Ik dacht dat zij verkoeling zocht op de grond, maar opgewonden hupte ze weg en toen zag ik het: ze zat op haar eieren te broeden. Snel ben ik weggegaan…maar wat zijn ze toch mooi….

We waren het er snel overeens: de 17 euro entree is veel te veel voor dit park. Ik was blij dat ik de kaartjes op Vakantieveilingen voor minder had aangeschaft. Voor de volle mep hadden we ons behoorlijk bekocht gevoeld. Voor Burgers Zoo betaal je maar 2 euri’s meer, maar daar krijg je ontzettend veel meer waar voor je geld.

Alle foto’s staan op Flickr

IMG_2396

IMG_2459IMG_2485IMG_2271