Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

We zijn terug van een leuk weekeind Duitsland en ik heb veel foto’s gemaakt van Cochem en de wijnfeesten.

Thuis gekomen ga ik alle foto’s importeren in Lightroom. Terwijl ik mijn CF-kaart van mijn Canon 7D formatteer, bedenk ik, dat ik nog geen back-up heb gemaakt. Niet al te slim maar ach, dat doe ik morgen wel………denk ik…..

De volgende dag blijkt mijn externe harde schijf niet meer herkent te worden en doet niet meer wat ie hoort te doen. Nu is dat niet het allergrootste drama, want ik heb nóg twee externe schijven met mijn foto-archief erop. Maar juist de foto’s van het weekeind ben ik kwijt.

Balen natuurlijk. Eerst maar eens naar de PC-winkel om de hoek, waar ik geen al te hoge pet van op heb en hij kan niets voor mij betekenen…weggooien…dat is het advies.

RMF-medium

Via Google kom ik op de site van Recover My Files. Het werkt uit de kunst. Je download de software, het programma laat zien welke bestanden er gered kunnen worden en daarna kan je, indien je het wilt, het programma aanschaffen en worden alle verloren gegane files op de computer gezet.

Het werkt super en ik ben er heel blij mee. Dus na een Crash, niet getreurd, er kan meer worden terug gehaald dan je denkt.

enne…die PC-shop laat ik voortaan maar helemaal links liggen, die weten echt niet wat ze doen.