Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

We hebben de gewonnen vakantie achter de rug en we hebben het fantastisch gehad! Wat een prachtig land en wat wonen er een hartelijke, leuke mensen.

De eerste dag zijn we -richting veerboot-  naar Normandië gereden waar we de Invasiestranden en de hele geschiedenis rond D-Day hebben bekeken. Dit was enorm indrukwekkend. Ik wil hier graag een aparte Blog aan wijden.

De tweede dag zijn we verder gereden naar Cherbourg-Octoville om daar de veerboot van Irish Ferries te nemen naar Rosslare. Het was een goede overtocht van 17 uur en de volgende ochtend zijn we direct van de snelweg afgegaan om toeristisch te rijden naar onze eerste B&B.

Ring Of Beara (8 van 14)

De B&B ’s in Ierland zijn een aanrader, we hebben steeds een prachtige kamer-en-suite gehad en de prijzen vallen ontzettend mee ( al was het voor ons natuurlijk gratis ) Het ontbijt is heerlijk en het contact met de eigenaar en gasten is leuk. Een fijne manier om rond te reizen!

Iedere avond aten we in de pub. Pubfood is heerlijk en het is heel gezellig. Het past veel beter bij ons dan een chique restaurant. Ben je ooit in de buurt van de Cliffs van Moher, ga dan eten bij Vaughans Anchor in Liscannor. Fantastisch wat je hier krijgt voorgeschoteld. Niet voor niets is het hier altijd heel druk.

De ring of Kerry moet prachtig zijn, helaas hebben wij die in zeer dichte mist gereden, we hebben er bijna niets van gezien. Dat was jammer. Het schiereiland Dingle Peninsula was fantastisch mooi. Prachtige vergezichten, indrukwekkende bergen….iedere keer werd je weer verrast als je de bocht omging.

In Killarney hebben we de gallery van Peter Cox bezocht. Mocht je in de buurt zijn, ga hier dan kijken. Ik vond het zo indrukwekkend mooi, wat een fantastische fotograaf, wat een fraaie platen heeft die man geschoten….

Ierland-36

De Cliffs van Moher waren indrukwekkend, zo groots en imponerend. Heel mooi om te zien. Daarna zijn we via de Burren naar het stadje Tipperary gereden, een stadje waar je maar niet te lang moet blijven. De omgeving is wel prachtig. In de bergen kan je fantastisch wandelen.

Vanuit de laatste B&B weer naar de boot en toen terug naar huis…na een echt fantastische week.

We hebben iedere dag veel kilometers gereden en hebben bij de Cliffs van Moher onze plannen bijgesteld. Ik wilde echt té veel zien in een week. De beslissing om snel terug te gaan naar Ierland is dan ook snel gemaakt. Het is een prachtig land, de Ieren zijn ontzettend sociaal en gezellig in de omgang, het eten is heerlijk en wij hadden ( op 1 dag na) iedere dag zon. Graag komen we hier terug!

Ik zit met een berg foto’s en heb even nagedacht hoe ik ze in mappen wilde indelen, per dag, per gebied of per onderwerp. Ik heb voor het laatste gekozen. Volgens mij komen de foto’s zo het beste tot hun recht.

Ierland-1-2

Ierland: de Natuur

Kleurrijk Ierland

Ierland: Diversen

Ik kan alleen maar zeggen: Reisburo Ierland, heel erg bedankt voor deze reis, we hebben intens genoten!!!!  go raibh maith agat