Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Het UWV heeft in al haar wijsheid besloten dat mijn lief op training moet. Hij wordt dit jaar 64 en het UWV twijfelt of hij zijn kansen op werk weet te vinden, of hij zijn kansen wel pakt. Dus moet hij zich verplicht laten helpen door een legertje Adviseurs Intensieve Dienstverlening/Trainer/Coach

Deze overijverige jongedames gaan mijn man succesvol aan het werk zetten, tenminste, dat mag ik hopen als ik zie wat deze grap kost…..want we hebben hier te maken met het plan van Minister Asscher van Sociale zaken en werkgelegenheid: 55+werkt. Dit plan kost de komende twee jaar 67 miljoen. Het geld wordt besteed aan netwerkbijeenkomsten, inspiratiedagen, scholingsvouchers en -jaja- plaatsingsbonussen. Dit geld wordt besteed om 22.500 werkzoekenden aan een baan te helpen. Dit is dus bijna 3000 euro p.p.!!!

Gister was de eerste voorlichtingsmiddag. Er zat een groep mannen/ vrouwen, die je qua leeftijd veelal tegenkomt op een klaverjasmiddag van de bejaardensoos.

Maar laat ik even serieus blijven, want het gaat wél om het vinden van werk als je bijna 64 bent en al 50 jaar hebt gewerkt. Daar kunnen nog wel wat jaartjes aangeplakt worden. Laat de jongeren maar verder gaan met gamen en nietsdoen, de oudjes doen het werk wel…

Ik heb eens naar het programma, wat 12 weken duurt, gekeken. En idd, daar kan je wel wat mee.

week 1: Ik ben GEEN kaas
week 2: Competenties
week 3: Vacatureanalyse
week 4: waarom zit ik hier???
week 5: Profileren, netwerken, solliciteren
week 6: Herhaling van week 1 t/ 5
week 7: netwerken, solliciteren
week 8: netwerken, solliciteren
week 9: netwerken, sollicteren
week 10: afsluiting

Week 1 is overbodig: mijn man weet allang dat ie geen Edammer, Goudse, Beemster, Parmazaan of Brie is.  Week 4 is ook niet echt nodig, want hij zit er omdat ie geen werk heeft. Dus die vraag is ook snel beantwoord. Week 6 is ook niet echt nodig, het geheugen is prima, dus er hoeft niet te worden herhaald, evenals week 7, 8 en 9.

De cursus kan dus een stuk korter, goedkoper en sneller ( maar ja, dan komen wel de UWV-dames zonder werk, dat is dan ook wel weer sneu natuurlijk, want dan moeten ze op de cursus Succesvol naar werk)

Gistermiddag was niet de eerste keer, maar de voorlichtingsmiddag voorafgaand aan de verplichte cursus. Natuurlijk vroeg ik aan mijn lief bij thuiskomst wat hij had geleerd….hij keek me verdwaasd aan en zei.”..ik ben GEEN kaas…”
“dat weet ik schatje” was mijn antwoord ( en zocht ondertussen het telefoonnummer van de GGZ maar op, je weet het nooit) maar hij bleef het maar herhalen…ik ben GEEN kaas….

356-394-thickbox

Natuurlijk vragen jullie je nu verwonderd af, of wij in enige staat van dronkenschap verkeren, of wij aan de hasjpijp hebben gelurkt, een snuifje van het één of ander hebben gehad..maar helaas…mijn lief was verteld dat hij geen kaas was…(serieus, dat was het onderwerp)….want: Je leeftijd doet er niet toe, tenzij je een kaas bent. De twee UWV-Adviseurs Intensieve Dienstverlening/Trainer/Coach lieten de 55++ het klassikaal in koor herhalen: Ik ben geen kaas, ik ben geen kaas…

Mijn voorstel is : kappen met al deze geldverspillende kul, verdeel al het geld wat de cursus ” Ik ben geen Kaas ” kost onder de cursisten ( de kosten zijn 2978 euri p.p) , geef ze een pak kaarten, biertje en wat blokjes kaas en laat ze lekker klaverjassen…tenslotte hebben ze lang genoeg gewerkt.

Er zijn in dit land vast wel een doelgroep te vinden die jong is, die graag wil werken. UWV en ministers: steek daar geld en energie in…

1932379_10202597475691315_1214210086_nUpdate: Tip voor het UWV: als op het inschrijfformulier de vraag wordt gesteld: Wat voor soort werk zoekt u en hierbij de optie Vast als keuze biedt….

UWVzeg dan niet bestraffend op een bijeenkomst dat iemand negatief overkomt bij een toekomstige werkgever omdat “zo zegt het UWV” vaste banen niet meer van deze tijd zijn en je vooral flexibel moet zijn. Schrap die optie of stop met zout op slakken leggen.