Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Een paar weken geleden hebben Joke en ik een Robbentocht “gedaan” vanuit Den Oever. Een collega had me er over verteld en het leek me super om dit eens te doen. Zo dicht bij huis en ik had er nog nooit van gehoord…

Dus op een mooie aprildag vertrokken we richting Den Oever, het beloofde een mooie dag te worden en dat werd het. De tocht duurt 2 1/2 uur. Eerst vaarden we langs de spuisluizen van de Afsluitdijk, waar – bij laag water-  5000 kuub zoet IJsselmeerwater per minuut het Wad bereikt.

Spuisluizen van de Afsluitdijk

Spuisluizen van de Afsluitdijk

In het begin van de ochtend was het nog nevelig, wat een prachtig plaatje van het voormalig eiland Wieringen opleverde.

Zicht op Wieringen

Zicht op Wieringen

Vervolgens voeren we langs de losse dam, waar een grote kolonie Lepelaars broedt. We kregen volop gelegenheid om de vogels van dichtbij te bekijken, de schipper deed er echt zijn best voor om ons te laten genieten van deze prachtige vogels.

Lepelaarskolonie

Lepelaarskolonie

Tussen de zandbanken door, waar diverse steltlopers en andere vogels eten zoeken en rusten, gingen we richting zeehonden. Wat was dat fantastisch, zeehonden, groot en klein, lagen heerlijk in het zonnetje en bekeken ons eens goed. Wij staarden terug…wat een prachtig gezicht!

zeehonden op een zandbank

zeehonden op een zandbank

Natuurlijk moest er ook worden gezwommen, dan verandert de wat logge, onbeholpen zeehond in een sierlijk beestje.

Lekker plonzen

Lekker plonzen

De Robbentocht kost maar € 12 p.p en voor dat geld heb je een heerlijk uitje. Een aanrader!!! Aan boord worden verrekijkers uitgedeeld, als je deze niet bezit

Met GPS kan je later in Lightroom precies zien hoe je hebt gevaren…

GPS

GPS

Alle foto’s staan op Flickr