Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Op zoek naar een gezonde leefstijl kwam ik, op advies van familie, vriendin en collega, uit bij de Voedselzandloper. De eerste keer dat ik er van hoorde, heb ik snel wat gelezen en het naast mij neergelegd. Ik had geen zin in het zoveelste dieet, tenminste, ik dacht toen nog dat het dat was….

De voedselzandloper

De voedselzandloper

Mijn laatste controle aan de Oncologisch Radiotherapeut deed mij inzien dat ik echt iets moest gaan veranderen, in mijn denk- en leefwijze. Mijn valkuil is suiker, ik ben verslaafd aan suikers…en daar moest ik gewoon mee aan de slag. Na veel leeswerk op het www kwam ik toch weer uit bij de Voedselzandloper.

Het boek "de Voedselzandloper"van Kris Verburgh

Ik heb nu het boek in huis en lees er iedere dag een stukje in. Soms vind ik het heel moeilijk lezen, heel theoretisch, maar ik begrijp wel wat er wordt uitgelegd over de voeding zoals we die eten en zoals we zouden moeten eten. Op het internet zijn veel sites met recepten te vinden en ik ben lid geworden van de Facebookgroep Recepten delen. Langzamerhand verander ik dingen. Zo had ik nooit gedacht dat ik havermoutpap zou gaan eten (een echt jeugdtrauma door een ziekenhuisopname ) Maar met tips is het een verdraaid lekker bakje pap geworden wat ik naar binnen zit te lepelen!! Ik roer er bevroren rood fruit door, wat kokos of agavesiroop en smullen maar…

Al een paar lekkere recepten hebben op ons bordje gelegen, maar het is ook wel wat lastig want we zijn nu niet echt dol op vis en dat komt veel voor in de Voedselzandloper. Maar met wat we wel lekker vinden, redden we het best. Ik vind het wel altijd leuk om een twist te geven aan een bestaand recept. Zo vond ik het recept van cupcakes echt te droog. Ik ben dus wat aan het experimenten geslagen en dit heerlijke cupcake-je rolde uit de oven.

cupcake

 

Je kunt met de basis alle kanten op, je kunt er kokos door doen, appeltjes, rozijntjes, noten, verzin het maar. Ik vind ze heerlijk

Download hier het recept van de Cupcakes.