Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Afgelopen zondag waren we met fotoclub Zoemmm uitgenodigd om te fotograferen bij de Marathon van Hoorn. Alle leden kregen een opdracht. Ik was ingedeeld op de dijk bij Oosterleek, waar de 42 km lopers het keerpunt hadden.

Ik zat al vroeg op de fiets…en het was heerlijk mooi langs de dijk in de vroege ochtend…even genieten van al het moois..

IMG_2005

IMG_2025

Ik heb even een rondje gereden door Wijdenes om te kijken hoe de route was. Het viel me op dat in het buitengebied weinig aan afzettingen was gedaan. Tijdens de Marathon bleek dat ook. Fietsers, skaters, motoren, jong, oud, voor niemand gold de afzetting en tegenhouden, dat lukt echt niet. Je voert een verloren discussie want “dit geldt niet voor mij” Ik vond dit echt niet goed geregeld. Op een gegeven moment opperde ik het idee om een auto dwars op de weg te zetten, maar dit zette ook geen zoden aan de dijk… Ik vind dit -voor de veiligheid van de lopers- echt een aandachtpunt….

IMG_2091

Het was een warme dag…water..veel water, natte sponsen en fruit…het vond gretig aftrek.

MarathonHoornEllyvVeen-33

MarathonHoornEllyvVeen-4

MarathonHoornEllyvVeen-7

MarathonHoornEllyvVeen-2

Herder Ty liep met baas de hele marathon. Na 21 km nam hij een grote slobber water en was toen weer topfit voor het 2e deel. Ty liep de 42.2 km in 4 uur en 26 minuten..

MarathonHoornEllyvVeen-41

IMG_2065

MarathonHoornEllyvVeen-59

MarathonHoornEllyvVeen-44

 

IMG_2279

Omdat ik in het buitengebied zat, heb ik weinig meegekregen van het feest, de drukte, gezelligheid en reuring in de binnenstad. Ik vond dat heel jammer, maar naar het centrum fietsen was geen optie. Mijn energie moet ik nu eenmaal zorgvuldig verdelen. Aan het eind van de ochtend stond er 45 km op de teller en dat is voor mij meer dan genoeg.

Meer foto’s staan op Flickr