Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Afgelopen weekeind mocht ik van een vriendin een Hoya infrarood-filter lenen. Ik wilde hier al langere tijd eens mee aan de gang.

Hoya Infrarood filter

Hoya Infrarood filter

Al snel kwam ik er achter waarom je (a) éérst moet scherpstellen en dan pas (b) het filter op de lens moet schroeven. Eigenwijs als ik ben, dacht ik dat het anderom natuurlijk ook kon…

Op de warmste dag van juni trok ik, bepakt met statief en camera, peentjes zwetend door het bos en over de hei. Ik wist niet goed wat ik deed. Gewoon maar aan de slag en fotograferen….

Een infraroodfilter laat alleen het infrarode deel van het licht door, andere golflengtes van het licht worden tegen gehouden.

Door het filter gebruik je lange sluitertijden, waardoor je wel de beweging in bv bladeren of lucht ziet, maar bv de stam van een boom is dan wel scherp. Op het beeldscherm zag ik de knalrode foto, welke eerst bewerkt moet worden in een fotobewerkingsprogramma. Ik heb de foto’s in Lightroom bewerkt.

De foto, zoals deze uit de camera komt

De foto, zoals deze uit de camera komt

Deze foto vind ik geslaagd

Deze foto vind ik geslaagd

Laan met Beuken. Ook mooi in mijn ogen

Laan met Beuken. Ook mooi in mijn ogen

Op de grote stille heide

Op de grote stille heide

Ik heb nu wel geleerd wat ik fout heb gedaan en weet hoe ik het de volgende keer ga doen maar wat ik er van vind?? Ik weet het eerlijk niet…graag hoor ik jullie mening!

enne..wat duren 2 minuten lang als je naast de camera staat te wachten…..