Tags

, , , ,

Voor het ledikantje van kleinkind-in-spé heb ik een dekentje gehaakt. Nog nooit heb ik zoveel uitgehaald. Ik ben dan veel te precies en pietluttig. De patronen van sterren vond ik steeds niet mooi uitkomen maar uiteindelijk was het dan naar mijn zin. Gelukkig had ik hard doorgehaakt want toen ik een week of 4 terug viel en beide polsen scheurde, kon ik een tijdje niets meer doen.

De reacties op het haakforum waren enorm, dus ik heb het patroon opgeschreven. Er kunnen foutjes inzitten, laat me dat dan even weten….

De popcornsteek staat hier uitgelegd

deken-1411 deken-1412 deken-1414 deken-1415 deken-1427

Download het patroon: Babydeken-haakschema

Download de oplossing voor: Babydeken trekt scheef

(Wil je er rekening mee houden dat ik GEEN patroon-ontwerpster ben, maar dat ik gewoon heb opgeschreven wat ik heb gedaan. Als je problemen ondervindt, probeer dit dan zelf creatief op te lossen. Ik krijg steeds meer niet-leuke mails als iemand iets niet begrijpt. Vooral de botheid vind ik heel vervelend, ik wil het patroon niet verwijderen, maar af en toe sta ik wel op het punt om op deleet te drukken)

Mocht je toch problemen houden met het scheeftrekken, dan kan heeft Betty de tip om het stuk tussen het sterrenpatroon met alleen halve stokjes te haken. ( en de ster natuurlijk met de vasten)

Deze foto’s kreeg ik toegestuurd ( wat leuk om het dekentje te zien in andere kleuren, bedankt dames!!!)

Corinne-

Dekentje van Corinne

Annie (2)

Dekentje van Annie

Annie (1)

Annemiek--2

Dekentje van Annemiek: prachtig met de naam erin verwerkt

Annemiek-

 

Mariska (3)

Dekentje van Mariska

Dekentje door Connie gemaakt

Dekentje door Connie gemaakt

manon-

Dekentje van Manon

Gehaakt door Betty

Gehaakt door Betty

Gehaakt door Betty

Gehaakt door Betty

Gehaakt door Betty

Gehaakt door Betty

Gehaakt door Jolanda voor haar kleinzoon

Gehaakt door Jolanda voor haar kleinzoon

IMG_7742 tekst

Ineke heeft het dekentje gehaakt voor de stichting Troostdekentje. De dekentjes zijn bestemd voor ernstig zieke kinderen. Ik vind het prachtig Ineke!!

Gehaakt door Mascha

Gehaakt door Mascha

Gehaakt door Mascha

Gehaakt door Mascha

Oproepje: heb je het dekentje ook gehaakt?? maak een foto en stuur deze op. Het lijkt me heel leuk om de dekentjes te zien!!