Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vandaag kwam het weer ter sprake op mijn facebookpagina. Wanneer ben je nu te duur of gewoon veel te goedkoop met je fotoapperatuur die je wilt verkopen? Hoe bepaal je de prijs?

Ik wilde graag een lichtgewicht statief kopen van een bepaald merk. Een vriendin gaf me een link van Marktplaats waar het statief te koop stond. De verkoper had het statief gewonnen en had het een paar keer gebruikt, tenminste, dat vermeldde hij.

MP

Een vraagprijs stond niet vermeld, dus ik deed een bod, 20 euro hoger dan het bod wat er al stond. Zelf heb ik een hekel aan onzinbiedingen. Ik wil graag de (voor mij reële prijs betalen) Ik kreeg een vrij onbeschoft antwoord, ik was direct klaar met die verkoper en heb het statief nieuw besteld.

Ook stond er laatst een lensje te koop die nieuw € 89.= kost en waarvoor de verkoper € 80,= vroeg. Dan heb je het niet begrepen en verkoop je het nooit.

Tweedehands heeft nadelen: je weet niet of het waar is wat de verkoper zegt, vaak is er geen garantietermijn meer en als het niet functioneert kun je niet reclameren. Het heeft ook voordelen: je kunt iets voordelig aanschaffen en vaak is fotoapperatuur ook weer voor dezelfde prijs door te verkopen.

Ik heb geen slechte ervaringen via Marktplaats en heb er mooie lenzen en andere apperatuur gekocht. Ook op Facebook komen steeds meer pagina’s voor fotografen.

Ik wil graag eens van jullie horen hoe jullie tot een prijs komen. Ik kijk vaak eerst op Marktplaats rond of het artikel er staat en wat er wordt gevraagd, ook hoe de biedingen zijn en bij welke hoogte men stopt. Ik gebruik een globale rekensom: ik ga uit van 2/3 van de verkoopprijs en ga aan de hand daarvan ++ en –. Factoren zijn: leefijd, veel of weinig gebruikt, gewild artikel…en vooral : wat heb ik er voor over!!

Zo zou ik voor het lensje rond de € 60.= betalen en voor het statief € 120.= ( Maar voor het statief had ik er 10 euri extra bij geteld omdat het nieuw was en ik hem geloofde. Maar hij wilde heel veel boter bij de vis…maar niet van mij…..)

Hoe reken jij???

morgen komt de post met dit pakje...Is ie niet geweldig???

Is ie niet geweldig???