Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Als je iets nieuws aanschaft, moet je het ook uitproberen. Dus stapten we vanmiddag in onze nieuwe auto om de nieuwe Canon 70D uit te testen. Twee vliegen in één klap…

We zijn naar het Egboetswater gereden om lekker te wandelen. Ondertussen kon ik foto’s maken en de camera uitproberen. Al langere tijd worstelde ik met het luxe probleem of ik mijn 7D zou verkopen en dan over zou stappen op…ja, op wat…

De 6D met full frame lonkte naar me, maar ook de 70D had mijn aandacht. Omdat er een prijsverschil van ruim 600 euro tussen de 2 camera’s is, werd het tijd voor een vergelijkend warenonderzoek. En waar kan je dat nu beter doen dan bij CameraNu in Urk.. Hun advies en service vind ik altijd meer dan prima. Na een gezellig gesprek werd het mij duidelijk: ikging voor de 70D. Bij de 7D ging de ruis mij steeds meer irriteren en ik was daar ontevreden over.

Ik wilde eerst mijn 7D op Marktplaats verkopen, dus met al mijn plastic geld nog op zak en een zak vol goede raad gingen we naar huis. Mijn oude camera moest dus eerst op zoek naar een nieuw baasje. Maar dat was zo gepiept, binnen een uur was de deal gesloten en verwisselde mijn camera van eigenaar.

Op vrijdag konden we eerst de nieuwe bolide ophalen en daarna reden we, trots als een pauw naar Urk. Er mocht ook een patiënt mee, het beeldscherm van mijn 100D valt steeds uit dus die kon tegelijk door naar het Canon-ziekenhuis voor een langdurig verblijf.

Vandaag moest het dus gebeuren. Onder verschillende omstandigheden heb ik foto’s gemaakt. Is er nu verschil?? Ja! De camera presteert qua ruis veel beter. Ook zijn de foto’s helderder. De camera is ook lichter qua gewicht, dus dat is ook mooi mee genomen.

Al met al ben ik heel blij met de nieuwe aankopen

Deze slideshow vereist JavaScript.