Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Opeens zijn ze volop in de mode en worden ze voor grof geld verkocht…de Mochila tas

Gekleurde Mochila tassen

Gekleurde Mochila tassen

Tapestry haken is een eeuwenoude techniek die overal te wereld wordt toegepast. Vooral in het Midden Oosten, Afrika en Zuid Amerika wordt op deze manier gehaakt. Op dit moment staan vooral de Mochila tassen van de Wayúu Indianen uit Colombia in de belangstelling. Zij hebben deze techniek aan het begin van de 20e eeuw geleerd van Katholieke missionarissen. Gemiddeld doen ze een week over een tas.

Ik wilde wel eens wat meer weten over deze manier van haken en kwam terecht bij de Facebookgroep Mochila-look-a-like. Op de Cal-wijze ( = Crochet ALong ) leer je hier een tas maken. Je krijgt iedere week een deel van een patroon en die moet je dan haken. Een leuke manier om er mee bezig te zijn.

Ik hou van een nieuwe uitdaging, dus ik heb katoen gekocht in kleuren die me leuk leken voor een tas en toen maar aan de slag. Het was wel heel erg wennen, ik haak al minstens 45 jaar en nu opeens moet het Yarn-Under zijn. Lastig………. Steeds ging ik de mist in, wat een moeilijke techniek, en wat zitten mijn draden vaak in de knoop.(Voor de stevigheid en kleurwisseling laat je nl steeds 3 draden meelopen onder je haaksteek)

Maar het gaat me lukken, het gaat steeds beter en de fouten worden minder, want wat heb ik veel uitgehaald de eerste dagen…

De zijkant met het eerste motief.

De zijkant met het eerste motief.

De bodem van de tas

De bodem van de tas