Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Een tijdje terug heb ik – na veel twijfelen en nadenken- mijn Canon 7D verkocht en en heb ik de 70D aangeschaft.
Twijfel, omdat ook de 6D naar mij lonkte maar o.a. het prijsverschil vond ik te veel.
De 7D heb ik 3 jaar lang met heel veel plezier gebruikt maar de ruis ging me steeds meer storen. Na een vergelijkend warenonderzoek en een goed gesprek in Urk wist ik het zeker…het werd de 70D

70D versus 6D

70D versus 6D

De 7D was binnen 10 minuten verkocht op Marktplaats dus kon ik snel de 70D ophalen. En toen begon de ontdekkingsreis…. Ik mis wel nog steeds het Joystickje van de 7D (dat werkte zó fijn om snel de AF-punten te bedienen) maar dit zal wel wennen.
En steeds ontdek ik meer en meer wat deze camera allemaal kan. Zo zit er tot mijn verrassing meervoudige belichting op ( een onverwacht cadeautje) en nu lees ik ook dat ik op mijn telefoon een App-je kan installeren om de camera te bedienen.

Het touchscreen had ik al op de 100D en ik ga het steeds meer waarderen. Een absolute meerwaarde heeft het kantelbare LCD-scherm, wat werkt dit leuk en als je de liveview aanzet is het helemaal super om te fotograferen vanuit rare hoeken en het te bedienen via het touchscreen..

70D

Maar ik was niet met alles blij. Zo kon ik in Photoshop Elements 11 de RAW-bestanden niet meer openen. Via Lightroom 5 kon het wel, want dan wordt het omgezet naar Tiff, maar direct lukte niet meer. In Photoshop Elements 13 is dit probleem echter opgelost.

Een grotere tegenvaller was, dat ik steeds niet tevreden was over de scherpte van de foto’s. Vaak haarscherp, soms niet scherp terwijl ik zeker wist dat het scherpstelpunt goed was geplaatst. Deze week ging ik met fotomaatje Joke naar Chipclean. Zelf “hoefde” ik niets, maar ik vroeg toch maar aan Ton, wat het probleem kon zijn.
Het bleek frontfocus van 7+ te zijn. Ton heeft camera en lens gecalibreerd en nu is het probleem opgelost. Over service gesproken, wat is het toch een topzaak!!

Testfoto ivm scherpte

Testfoto ivm scherpte

Ik had me nooit gerealiseerd dat een lens, die altijd zo goed presteerde, nu opeens problemen kon geven. Gelukkig had ik het goed gezien, want ik twijfelde al erg aan mezelf.

De zeer uitgebreide gebruiksaanwijzing heb ik op de Ipad gezet zodat ik steeds nieuwe dingen kan ontdekken. Het boekje over de Wifi laat ik maar even aan me voorbijgaan…

het kan ook té gek….