Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

Eind oktober begon ik met de Mochila tas. Het was een hele klus om de techniek onder de knie te krijgen, nog nooit heb ik zoveel uitgehaald. Het is een vorm van Tapestry haken die ik nog niet eerder had gedaan.

Maar ….”tromgeroffel” …de tas is af. Weliswaar met een enorme fout in de ster, maar toen ik er achter kwam ( doordat iemand mij er op wees) was ik al veel verder en eerlijk gezegd, vond ik het ook niet heel erg. Gelukkig heb ik de fout consequent doorgevoerd in iedere ster.

Het patroon had ik gehaald bij een Facebookgroep , maar deze bestaat helaas niet meer. Er zijn op Facebook meerdere groepen te vinden, met vele patronen. Ook Pinterest is een bron van inspiratie.

Facebook Mochila Patronen

Facebook Mochila Tassen Patronen

Tip: Als je een patroon hebt uitgezocht, download deze dan direct naar je eigen laptop/tablet. Niets is zo vervelend als je garen hebt aangeschaft en het patroon is weer verdwenen. Ik gebruik hier altijd Dropbox voor

Ik heb me nu aangemeld bij de Facebook Tapestry haakgroep. Ik vind hun “ik hou van Holland” tas erg leuk. Ook ben ik bezig met een eigen variant….een Union Jack tas mét de Welsh Dragon en misschien ook nog een stukje Ierland.

De sluiting van de tas is een koord, geweven met een Kumihimo schijf. De schijf heb ik voor een paar euro gekocht en het resultaat is prachtig. De draagband heb ik simpel gehouden, niets geweven of andere moeilijke technieken…gewoon gehaakt in Tapestry. Simpel en mooi.

Deze slideshow vereist JavaScript.