Tags

, , , , , , , , , , ,

Deze slideshow vereist JavaScript.

Vorig jaar was ik met Joke een dagje te gast op de MSC Magnifica. Het leek me leuk om eens rond te dwalen op een cruiseschip. Ze zeggen dat het verslavend is, dat – als je 1 keer bent geweest- nooit meer iets anders wilt.

Ik kan niet uit ervaring spreken, maar van het rondlopen aan boord werd ik niet echt vrolijk. Ik zou dan een hut met balkon moeten boeken, ik heb nu eenmaal frisse lucht nodig. Al dat eten, die buffetten, ik zou er gek van worden….. Met verbazing keek ik naar tafelgenoten die 5 ! gangen bestelden om 12.30, gewoon, omdat het gratis is. En dan de helft laten staan….  De ober vond het heel raar dat ik maar 1 gerecht bestelden en bleef maar “more more” zeggen.

Het is mij te beperkt, teveel bling bling, entertainment……teveel gemaakt. Ik denk dat ik na een reis van een week 10 kilo zwaarder depressief van boord zou rollen…

Maar zeg nooit nooit…..ik heb eens bij het aanbod gekeken en een reisje van 4, 5 dagen op de Middellandse zee, waarbij je allerlei interessante steden aandoet, dat lijkt me toch wel wat. En dat weet je ook zeker dat je buiten op het dek kunt zitten, heerlijk in de buitenlucht…dus wie weet…lees je zo maar opeens dat ik op een cruiseschip zit…..

Het vertrek van de MSC Magnifica