Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Op de vorige clubavond van fotoclub Clack-Click had 1 lid voor het onderwerp Reclamefotografie een opname gemaakt van een fles wijn en een glas. Dit is een moeilijk onderwerp. Altijd loop je tegen die vervelende reflectie op. De uitdaging voor de volgende clubavond was dan ook: maak de foto over en het liefst zonder reflectie.

De foto met hinderlijke reflectie

De foto met hinderlijke reflectie

En dat is heel moeilijk, daar ben ik wel achter gekomen. Op het Internet ben ik eens rond gaan snuffelen en het is bijna niet mogelijk. De “echte” produktfotografen leggen diverse opnames over elkaar heen of photoshoppen alle reflectie weg. Wie mij een beetje volgt, weet, dat ik zo min mogelijk wil photoshoppen. Maar ik ben er achter gekomen dat ik toch niet zonder kan.

Ik zat in mijn nachtzwarte studiootje, alleen 1 lamp gericht op de achtergrond die áchter het opname-tentje stond en nog zie je mij en diverse attributen in het glas weerspiegelen….ik zag niets maar de camera dus wel..

Reflectie in het glas

Reflectie in het glas

Bij Moor Fotografie las ik een interessant artikel. Ik dacht eerst dat de DIY striplights gekocht moesten worden, maar toen vond ik dit artikel waar je ze zelf maakt. En dat vind ik leuk!!! Binnenkort ga ik maar eens knutselen…

Ook dit is een leuk artikeltje om te lezen

Onderstaande foto’s zijn naar mijn idee het beste gelukt en ik ben er best tevreden over. Ik heb wél bij de glazen de techniek Doordrukken en Tegenhouden toegepast.

IMG_4027PE

De wijnglazen

De wijnglazen zijn bewerkt in Photoshop Elements