Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Het maken van een Back-Up is ongelooflijk belangrijk en wordt tegelijkertijd ongelooflijk onderschat. Gisteren hoorde ik het weer: alle foto’s stonden op een externe harde schijf, de maakster dacht dat ze veilig waren…maar niets is minder waar. Ook externe schijven, USB-sticks, en cd-tjes kunnen stuk gaan. Het was dus echt zo balen…daar gaan al je mooie foto’s…. (Nu kan je wel eerst Recover my Files inzetten, zelf heb ik daar goede ervaringen mee.)

Voor het maken van een Back-Up geldt: Pas de 3-2-1 regel toe:

 1. Sla je bestanden op 3 verschillende plekken op.
 2. Gebruik minimaal 2 schijven
 3. Bewaar 1 schijf op een andere locatie

Ik heb 4 externe harde schijven:

 • Op schijf 1 werk ik altijd
 • Schijf 2 en 3 update ik iedere maand
 • Schijf 4 ligt bij vriendin in de kluis en rouleert met de andere 2 schijven

Documenten heb ik op USB-sticks opgeslagen en sla ik ook op in Dropbox. Ik ben een heel blije Dropbox gebruiker, ik vind het super handig en overal heb ik toegang tot mijn documenten.

amazon.cloud.drive290x195

Vanaf gisteren heb ik er nog een back-up bij: Amazon Cloud Drive. Door het blog van Joke werd ik hierop gewezen. De laptop draait overuren om alles te uploaden…

Wat is mogelijk bij deze Cloud?

 • Je kunt onbeperkt foto’s en maximaal 5 GB bestanden en video’s opslaan.
 • Via een App heb je op Gsm, tablet of Ipad toegang tot al je foto’s als je verbonden bent met het Internet
 • Foto’s, gemaakt met GSM, tablet op Ipad worden automatisch in de Cloud gezet. Die foto’s kan je dus nooit meer kwijt raken
 • Het kost weinig: voor een jaar ben je $ 11.99 kwijt. Natuurlijk zijn er ook gratis diensten, maar deze bieden vaak niet de enorme opslagruimte aan die Amazon wél biedt.

Amazon heeft 2 opties:

 • Unlimited Photo’s voor $ 11.99 per jaar
 • Unlimited Everything voor $ 59.99 per jaar

De bestanden kunnen worden opgeslagen in Unlimited Photo’s als  Jpeg, TiFF en de RAW van Canon, Nikon en Sony. Ander type betand moet worden omgezet in Adobe-DNG. In Unlimited Everything kan je alle type bestanden uploaden.

Voor 1 dollar per maand kan je dus je hele archief online zetten en heb je overal toegang tot je bestanden via het Internet.

Een echte aanrader!