Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Na een weekje in bed te hebben gelegen, werd het tijd om frisse lucht in te ademen. Dus tuften Joke en ik vanochtend over de dijk richting Lelystad. We besloten eerst te kijken bij de Oostvaardersplassen. Ten slotte willen we heel graag een IJsvogeltje voor de lens krijgen..

Wat een heerlijk weer, het zonnetje scheen volop en we besloten om een lange wandeling te maken door het stuk van de Konikpaarden. Het was prachtig! We liepen vlak langs de kudde. Er was een veulen bij wat dicht bij moeders bleef schuilen. Ondertussen zorgde pa paard er voor dat we niet te dicht bij kwamen, zijn lichaamstaal was heel duidelijk: tot hier en niet verder dames!

Konikpaard met veulen

Konikpaard met veulen

Tot hier en niet verder !

Tot hier en niet verder !

We wandelden door een stuk bos, genietend van het gezang van allerlei vogeltjes

OostvaardersPlassen--2

Daarna kwamen we weer in een open stuk, waar ook een kijkhut stond. De boerenzwaluwtjes vlogen af en aan en lieten zich mooi bekijken

Boerenzwaluw

Boerenzwaluw

Vanuit de kijkhut heb ik voor het eerst een panorama gemaakt van 9 foto’s, welke ik in portretstand ( dwz de camera een kwartslag draaien)  heb gemaakt. Met Photomerge Panorama in Photoshop Elements zijn de foto’s samen gevoegd.

Panorama foto

Panorama foto

Overal waar je kijkt zie en hoor je brandganzen…ongelooflijk wat zijn er veel…. pas sinds 1984 in Nederland als broedgans en dat bevalt blijkbaar zeer goed.

zwerm brandganzen

zwerm brandganzen

Joke had koffie meegenomen, we hadden broodjes in de tas en met het zonnetje erbij was het echt heerlijk. We hebben een uurtje of drie rondgewandeld. Zoveel moois en dat zo dicht bij huis…

De glazen bol zat ook in de fototas, leuk om daar ook een foto mee te maken.

OostvaardersPlassen-7540

Alle foto’s staan op Flickr

en dat IJsvogeltje???? weer niet gezien…maar ooit komt de dag, zeker weten!

Dit was de wandeling: leuk om terug te zien….

unnamed