Tags

, , , , , , , ,

Wij zijn dol op rabarber, als kind vond ik het al heerlijk en de Britse keuken heeft heel veel lekkere recepten. Smullen van rabarbercrumble, rabarbertaart of rabarber-cheesecake. Mijn schoondochter maakte mij attent op de site van Goodtoknow waar de meest heerlijke gerechten zijn te vinden. Je vind er veel rabarber-recepten

rabarbercake-6692

Tijd om de keuken in te duiken met…

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 150 gram zachte boter
  • 3 middelgrote eieren
  • 300 gram rabarber ( in stukjes van 2-3 cm gesneden)
  • poedersuiker voor garnering

Ik heb het bakmeel, zout, gemberpoeder, boter , suiker en eieren met de mixer tot een glad beslag geroerd en daarna de rabarber door het beslag geroerd. Het is een heel dik beslag, want de rabarber gaat tijdens het bakken vocht loslaten. Doe het beslag in een ingevet bakblik, bepoederd met meel

Je bakt de cake op 180 graden in ongeveer 50 minuten gaar en strooi er poedersuiker over heen. Geen geduld om de cake af te laten koelen?? warm is ie ook heel lekker…Enjoy!!!

rabarbercake-6695