Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sinds een paar weken heb ik de upgrade naar Lightroom 6 . Er komen steeds meer functies in die ervoor zorgen dat ik Photoshop Elements steeds minder gebruik.

Vanavond zag ik het al vanuit de kamer: prachtige luchten boven het IJsselmeer. Dus snel de camera gepakt en naar het water gereden. De zon zakte al flink en aan de lucht zag je dat het blauwe uurtje eraan zat te komen.

Ideaal om eens de panoramafunctie te testen. Ik ben zeer tevreden over het resultaat.

Panorama--3

Panorama van 10 foto’s

Panorama van 7 foto's

Panorama van 7 foto’s

Panorama van 7 foto's

Panorama van 7 foto’s

Wat ik wel vervelend vind, is dat een aantal sneltoetsen zijn veranderd. Sneltoetsen vind ik heerlijk, het werkt heel snel maar opeens….er gebeurt niets…..ik moet op andere knopjes drukken. Natuurlijk went het gerust wel weer, maar ik vind het voor nu vervelend.

En dan het blauwe scherm: Bij het croppen kreeg ik steeds het volgende beeld:

30-4-2015 16-53-30


Ik moest dan eerst weer naar een andere foto gaan om het probleem op te lossen. Op Nederlandse fora kon ik er niets over vinden. Was ik de enige???? Dat geloof ik niet… Dus even in het Engels “gegoogled” en daar kwam het tevoorschijn. Het probleem zit in een vinkje….

In de module Bibliotheek ga je naar Bewerken – Voorkeuren – Prestaties. Het vinkje voor GPU-gebruiken moet je even uitzetten. Zo, dat is ook weer opgelost!

even het vinkje weghalen

even het vinkje weghalen