Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dit jaar zijn we op vakantie geweest naar Ierland. Het was ons tweede bezoek aan dit prachtige land. Er wordt gezegd “de eerste keer ga je voor de natuur en de 2e keer voor de mensen” en dit is helemaal waar. Wij kunnen dit alleen maar beamen…..het is een fantastisch mooi land met geweldige inwoners. Ieren zijn gewoon zo lief, aardig, gezellig en leuk…

We zijn naar Belfast gevlogen, hebben een auto gehuurd en zijn de Causeway Coastal Route gaan rijden.

Causeway Coastal RoutelDit gedeelte is Noord Ierland. We hebben niets geboekt, overal kan je wel een B&B vinden. Of dit in het hoogseizoen ook zo gemakkelijk gaat is de vraag, wij houden ervan om in het centrum van een stadje te zitten met de pub op loopafstand. Wij ondervonden geen problemen. De gemiddelde prijs die we in Noord Ierland betalen voor een B&B is 35 pond p.p. ( Dit is € 50 ) incl ontbijt. Op alle kamers konden we zelf koffie en thee zetten. Ook was overal gratis WiFi.

Eerst willen we richting Ballycastle. We rijden een prachtige route. Een uitstapje naar het prachtige Glenariff Forest is zeker de moeite waard. De route langs de watervallen is mooi om te wandelen.

Glenariff Forest

Glenariff Forest

Ierland-8414

Carnlough

Je gaat niet naar Ierland voor een zon-vakantie. Maar ook deze keer treffen wij het ontzettend. We hebben wel dreigende luchten, maar de zon wint het iedere keer. We hebben slechts 2 dagen een paar buien gehad. Het was geweldig wandel-weer.

de stormparaplu van de ANWB is loeisterk

de stormparaplu van de ANWB is loeisterk

Dunluce Castle

Dunluce Castle

Ik wil beslist de Dark Hedges zien, de foto’s op Pinterest hebben me nieuwsgierig gemaakt. Het is prachtig…zo apart om te zien… het is wel even zoeken maar dan heb je ook wat.

Dark Hedges

Dark Hedges

We doen alle toeristische attracties: Carrick-a-rede-rope Bridge, Giant’s causeway, Dunluce Castle en de Mussenden Temple.

IMG_8972

Giant's Causeway

Giant’s Causeway.

De catamaran naar Rathlin Island

De catamaran naar Rathlin Island

Als ik hoor dat er op Rathlin Island nog papegaaiduikertjes zitten, ben ik niet meer te houden. Die moét ik zien!!! Dus we stappen op de boot om deze clowntjes te zien. Ze zitten ver weg, maar ik geniet.. Als je van wat spektakel houdt, kies dan de overtocht met de snelboot. Het is dolle pret om met 1000 PK over de zee te racen

Papegaaiduikertjes op Rathlin Island

Papegaaiduikertjes op Rathlin Island

Verlaten weerstation

Verlaten weerstation bij Torr

Noord Ierland is fantastisch mooi….echt…het overtreft al onze verwachtingen. We gaan ook een paar dagen naar Derry. Deze stad kon ik alleen van de film “Bloody Sunday” . Van de verhalen van de bewoners, maar ook van de indrukwekkende Murals word je stil, heel stil…… De verhalen die worden verteld raken ons diep. Zoveel verdriet, zoveel zinloos geweld, het is onbegrijpelijk.

Derry-PeaceBridge

Derry-PeaceBridge

Ik vraag me ook af, wat het met je doet als je altijd maar wordt geconfronteerd met de heftige, immens grote Murals die getuigen van moord en geweld. Ik kan alleen maar raden…

IMG_9150

We verlaten Noord Ierland en gaan naar Donegal. Hier betaal je met de Euro. Een gemiddelde kamer kost hier 35 euro. Een stuk goedkoper als Noord Ierland… We genieten van al het moois en rijden nu de Wild Atlantic Way Route. De bewegwijzering is fantastisch goed. Je kunt bijna niet mis.

Wild Atlantic Way Route

Wild Atlantic Way Route

Peninsula Inishowen vinden we prachtig, wat weer een mooie route om te rijden. Een topper!!!

GreenCastle bij Foyle

GreenCastle bij Foyle, Inishowen

Overal schapen, je kunt er echt niet omheen

Overal schapen, je kunt er echt niet omheen

Volop genietend volgen we de route. Het is het allerleukst om in Ierland in de pub gewoon bij iemand aan een tafeltje aan te schuiven. Ieren vinden dat altijd prima en je wordt getrakteerd op de meest heerlijke lokale stories. We hebben gesmuld van alle sterke verhalen die uitgebreid en smakelijk worden verteld.

Als we in Ardara belanden, besluiten we hier een paar dagen te blijven. We ontmoeten daar vrienden voor het leven en hebben dikke pret. In de pub is het iedere avond feest met live muziek. En vanuit de pub hoeven we maar 20 meter te lopen naar onze B&B. Als je in Ardara bent, kunnen we de Green House ( welke knalrood geschilderd is) van harte aanbevelen.

IMG_9291

Vanuit Ardara ondernemen we diverse uitstapjes, we gaan o.a. naar de Slieve League, met 601 meter één van de de hoogste zeekliffen van Europa.

Slieve League

Slieve League

Bij Ardara is een walvis aangespoeld…wat een enorm beest is dit. Bijzonder om te zien, maar wel heel sneu natuurlijk

Walvis op het strand

Walvis op het strand

Oesterkwekerij

Oesterkwekerij bij Mullanacarry

Kasteel bij Cliffoney

Kasteel bij Cliffoney

snoezige cottage

snoezige cottage

Laconnell

Laconnell

Brookfield

Brookfield

Ardboe Cross

Ardboe Cross

Bij toeval stuiten we op het Ardboe kruis. Dit kruis stamt uit de 10e eeuw en is 5.6 meter hoog.

IMG_9786

Zwarte Zeekoet in Bangor

We rijden rond Lough Neagh en gaan naar Bangor voor een nachtje. We rijden het schiereiland rond en gaan dan voor de laatste dagen naar Belfast. We logeren daar bij vrienden, die we ontmoet hebben in Ardara. De eerste dag gaan we naar het Titanic museum. Dit is een aanrader, het geeft een prachtige kijk op het leven in Belfast rond 1900 en de bouw van dit schip.

Titanic Belfast

Titanic Belfast

Sinéad laat ons het Ulster museum zien, dit is ook een prachtig en indrukwekkend museum. Ook hier wordt verteld over de “Troubles”

Na twee fijne dagen in Belfast gaan we weer naar huis, mét ruim 1100 foto’s. Gelukkig kan ik goed keuzes maken. Ik heb er 370 over gehouden waarvan een aantal op Flickr staan. In de foto’s staan de GPS-coordinaten zodat je kunt zien waar precies de foto’s zijn gemaakt

Alle foto’s op Flickr