Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ik maak ieder jaar wel een paar fotoalbums. Ik hou ervan om foto’s te kijken en na te genieten met een mooi boek op schoot. Het maken van een mooi fotoalbum is een hele klus. Met zorg stel ik het samen, want ik zal er nog vaak in kijken.

IMG_7911

De prijzen van fotoalbums lijken soms duur, maar vroeger was ik met het ontwikkelen, afdrukken, aanschaf album en inplakken ook veel geld kwijt. De fotoalbums van nu zijn prachtig en je kunt ze maken zoals je zelf het liefst wilt. Ik was dan ook blij dat ik werd geattendeerd op een aanbieding van Webprint. Het was een prachtige deal: een korting van wel 50%. Ik heb direct 2 kortingsbonnen ( met een vaste waarde) besteld, want ik had er al een bestemming voor… ik wilde een album voor mijn moeder maken met de bruiloftsfoto’s van mijn oudste met zijn lief en natuurlijk een Ierland-boek.

Enthousiast begon ik aan het album van de bruiloft. Het is een eenvoudig, mooi album geworden en de levering was supersnel. Niets over te mopperen dus… Maar toen begon ik aan de “grote” Ierland klus en dat werd een ander verhaal… De mogelijkheden waren voor mij echt een probleem. Ik kon met de software van Webprint niet het resultaat bereiken wat ik voor ogen had.

Software Webprint

Software Webprint

software Fotoalbum.nl

software Fotoalbum.nl

Eerder maakte ik albums bij Fotoalbum.nl en ik vond hun software echt geweldig. ( Update 2016: sinds kort kan je bij Fotoalbum alleen nog online een album maken. De software loopt regelmatig vast. Ook wil ik niet online werken, omdat ik op vakanties het fijn vind om off-line te werken. Je hebt nl niet overal wifi. Heel jammer….maar gelukkig zijn er nog genoeg andere aanbieders ) Vooral de CEWE fotoshow is een meerwaarde. Je kunt hiermee zoveel bewerkingen op je foto toepassen, echt super.

CEWE Fotoshow

CEWE Fotoshow

Ook de sjablonen, achtergronden, kaders en cliparts bij Fotoalbum.nl zijn fraai en je kunt er nog ontzettend veel extra downloaden. Ik gebruik het niet echt vaak, maar het is wel fijn als de optie er is. Je kan het boek nét die speciale uitstraling geven.

Op vakantie had ik veel foto’s gemaakt met de bedoeling ze als achtergrond te gebruiken. Ook met deze foto’s liep ik tegen de beperkingen aan van Webprint. Op de Help-pagina werd ik niet veel wijzer.

Een ander nadeel is, dat je online moet werken. Op vakantie vind ik het fijn om alvast aan een album te beginnen, maar dat kan dus niet met Webprint als je niet online bent in de vakantie.

Omdat ik de kortingsbonnen al had aangeschaft, zat ik dus aan Webprint vast. Dit is een wijze les geweest, in het vervolg ga ik éérst de software bekijken en een begin maken met een album om te kijken of het aan mijn wensen en eisen voldoet. Want ik was echt teleur gesteld.

Is Webprint hierdoor een slechte keuze?? Absoluut niet. Als je niet teveel toeters en bellen wilt, en geen speciale hoge eisen stelt aan de opmaak, dan is het een prima keuze. Ook voor de beginner op fotoalbum-gebied zal de software voldoen. De kwaliteit en service is goed.

Maar voor een “speciaal” album zal ik alleen nog maar bij Fotoalbum.nl of een ander bedrijf wat ook met de CEWE-software werkt. Voor mij is dit de betere keuze.

Je vindt hier de lijst met alle CEWE-partners