Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Afgelopen week zijn Joke en ik aan de wandel gegaan in de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Het is jammer dat het zo ver weg is, maar de rit is de moeite waard. De oude TomTom raakte ernstig in de war van de nieuwe A5 maar ik kan nu wel zeggen dat ik op Schiphol-Rijk ben geweest! De TomTom is nu ingeruild voor een jonger exemplaar die ons hopelijk sneller op de plaats van bestemming brengt.

Net als vorige keer was het restaurant bij Panneland gesloten ( de vorige keer waren we er dus ook op een dinsdag) maar gelukkig had Joke weer heerlijke koffie mee.

We waren voorbereid op een forse wandeling en dat is het ook geworden…dat kan niet anders in dit prachtige duingebied. We hebben een kilometertje of 10 gelopen.

awd-2

Eerst gingen we richting het vliegeniers-monument door de bossen. We zagen direct al veel herten, heel veel herten. Het aantal is schrikbarend toegenomen en de herten zorgen voor veel overlast. De gemeente wil 2200 herten afschieten.

awd-2-5 awd-2-6awd-2-7Vanuit het bos lopen we de duinen in. Hier liepen vroeger geen herten, nu zie je ze overal lopen en rusten. Het is een prachtige wandeling en we genieten volop

awd-2-2

awd-2-12

Tijdens de wandeling zie ik opeens een vos de bosjes induiken. Even goed kijken en ja hoor, daar zit Reintje. Hij is heel nieuwsgierig en komt naar ons toe. Hij poseert braaf voor ons maar blijft enorm alert. Op zijn koppie en lijf zitten de littekens van vechtpartijen

awd-2-10awd-2-9

Als we verder lopen zien we een aantal fotografen met enorme lenzen die hopen een vos te spotten. Dan is het leuk als wij komen aanwandelen met een vos, die ons volgt als een hondje. De vorige keer hebben we lekker gezeten in een duinpannetje en willen daar weer onze lunch eten.

Opeens is daar onze vriend weer, hij loopt alert om ons heen en verorbert wat insekten.

awd-2-11

De fotografen zijn er nog en hopen een vos te zien. Ik wijs ze erop, dat er een vos achter hun zit….hahaha, dat was even lachen…ze keken de verkeerde kant op.

awd-2-3

We beginnen aan het laatste stuk, nog een kilometer of vier hebben we voor de boeg.

Nu lopen we meer langs het water en voor het eerst zie ik een IJsvogeltje. Dat is gaaf! Ze zitten volop in dit gebied.

awd-2-12

Het gebied is heel afwisselend en dat maakt de wandeling wel heel leuk, we doen er dan ook heel lang over, steeds stoppen we om foto’s te maken.

awd-2-13

awd-2-4

We genieten van de mooie herfsttinten en het heerlijke weer

awd-2-14

Op het eind komen we nog wat paddestoelen tegen, dus die mogen ook nog op de foto

awd-2223

Alle foto’s staan op Flickr