Tags

, , , , , , ,

Als je ooit in de UK bent geweest, dan heb je ze vast wel eens gegeten bij een heerlijke kop thee: scones met clotted cream en jam.

Zelf zoek ik het liefst recepten “uit het land van herkomst” In de Nederlandse variant zie ik vaak te veel toevoegingen die er meer een cakeje van maken en dat wil ik niet. Een scone is een scone

Het beste scone recept wordt al vele generaties doorgegeven in de Behan familie. De tea & scones van Antoinette Gurp, die geserveerd worden voor een knisperend haardvuur in Dollardstown House B&B in County Kildare, zijn de perfecte traktatie op een stormachtige middag. Het recept vond ik op de facebookpagina van Reisburo Ierland

Ik heb er verse blauwe bessen door gedaan, heerlijk zijn ze…

scones-3266

Ingredienten:

450 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram suiker
50 gram echte boter (zacht / op kamer temperatuur)
1 ei
ongeveer 200-250 ml (karne)melk

1. Verwarm de oven voor op 200 graden, en vet een bakplaat in met een klein beetje boter
2. Weeg de droge ingredienten af en mix in een kom met een houten lepel
3. Meng de boter in
4. Kluts het ei en mix met ongeveer 200 ml karnemelk
5. Voeg het ei – karnemelk mengsel toe aan de droge ingredienten en meng goed
6. Indien het deeg te droog is, voeg de rest van de karnemelk toe
7. Vorm scones met twee lepels of gebruik een omgekeerd kopje of mok om deeg uit te steken en leg op de bakplaat ( of doe gemakkelijk en vul Cupcakes-vormpjes)
8. Eventueel bestrijken met losgeklopt ei.
9. Bak 15 min goudbruin in de oven, serveer met echte boter en jam en smullen maar!

Tip: al naar gelang seizoen of waar je zin in hebt, kun je (gewelde) rozijnen of frambozen, blauwe bessen of rond de kerst cranberries door het deeg mengen.