Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Voor de fotoclub stond als vrije opdracht voor december: maak/ontwerp een kerstkaart.

Enthousiast begon ik met het boek Creatief met Adobe Photoshop CS6 van Joke. Het werd een lang gevecht…mijn laptop had moeite met het hele 3D-gebeuren en staakte bij de kerstballen. Het is dus bij 1 bal gebleven. Het leuke van dit soort kaarten maken is, dat je heel veel leert van Photoshop. Het resultaat mag er zijn. Het is een gezellige, sfeervolle kerstkaart geworden.

kerstkaart-2

Voor de tweede kaart heb ik op YouTube gezocht naar een filmpje over een kerstkaart maken. Ook hier heb ik weer een aantal handelingen geleerd. Leuk om te doen en het resultaat vind ik mooi. Deze kaart straalt weer een heel andere sfeer uit. Meer hier kan je ook veel kanten mee op. Op YouTube is echt heel veel te vinden over Photoshop. Ik zoek er graag naar uitleg en hulp.

kerstkaart-2015

Kaart nr 3 heb ik in Lightroom gemaakt met een sjabloon en eigen foto’s. Dit is de meest eenvoudige manier en je kunt de kaart heel persoonlijk maken.

kerstkaart-2015-2

Het is natuurlijk heel leuk, dat je deze kaarten ook kunt laten afdrukken. Ik heb gekozen voor de eerste kaart, zodat ik de schrijfster van het Photoshopboek deze kaart kan toesturen.