Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Soms, héél soms reis ik per trein. Ik pak liever de auto. De NS heeft de vreemde gewoonte om mij een uur in een weiland te parkeren, mij te laten fitnessen door onverstaanbaar om te roepen dat ik snel naar een ander perron moet, gewoon niet te komen ( vierkante wielen, ijzel, vastgevroren wissels) of mij uit de trein te zetten en leeg verder te rijden, bij gebrek aan conducteurs. Zelden kom ik op tijd ergens aan…

Laatst zat ik in een stoptrein die niet stopte waar ik eruit moest en toen moest ik terugreizen met een Intercity die wél stopte op het bewuste station. Ik was echt het spoor bijster…….

Maar laat ik het hebben over waar ik het over wilde hebben: het treinkaartje… Vorig jaar wilden we naar Rotterdam. En dan zijn de kaartjes via een aanbieding wel heel aantrekkelijk… Als ik via de NS bestel, betaal ik nu voor een retour Rotterdam € 41,20 en als ik het boemeltje wil vermijden komt er nog € 2,40 bij.

trein

Door even goed op te letten kan je voor minder dan de helft een dagje op pad. Voor Rotterdam had ik bij het Kruitvat bestelt. En dat ging prima…binnen een paar dagen lagen de kaartjes op de mat en konden we op stap. Perfect! Mij hoor je hierover niet klagen.

Vervolgens heb ik bij de Hema besteld, maar dat werkt ietsiepietsie anders…. Via de Hema bestelde en betaalde ik de kaartjes. Vervolgens kreeg ik een Voucher in mijn mailbox voor 2 kaartjes én een Hema Hotdog en frisdrank. Deze Voucher moet je verzilveren in de Spoordeelwinkel. Maar dan ben je er nog niet…nee nee…waarom makkelijk doen als het moeilijk kan..

Met de mail van de Spordeelwinkel moet je weer naar de website van de NS gaan, waar je je nieuw verworven couponcode moet invullen, en als je dat hebt gedaan, dan krijg je per mail een link, waarmee je naar je persoonlijke pagina gaat. Daar staat je ticket dan klaar, even downloaden en uitprinten…en hé hé, ik kan met de trein..

Ik begrijp al die vertragingen volledig……