Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

In januari hadden we weer verschillende opdrachten…Dit jaar hebben we als lopend thema de kleuren. Dit is een lastig onderwerp, je vervalt snel in herhaling door fruit of bloemen te nemen. In Amsterdam zag ik de bekendste gele letter ter wereld:

CCjanuari--2

Even verderop lagen deze kazen buiten. Het is op het randje..is dit geel of oranje? Ik hou het op geel. En anders is het gemakkelijk smokkelen in Photoshop, maar dat wil ik nu nét weer niet doen.

CCjanuari-3959

De volgende opdracht was fruit. Lastig, je kunt natuurlijk gewoon een appel fotograferen, maar dat is me te gemakkelijk. Ik had ongeveer voor ogen wat ik met de sinaasappel wilde, maar het lukte me niet helemaal. Opzet is goed, uitwerking twijfelachtig.

Dilemma: stuur ik de foto dan wel of niet in.. Maar bij insturen kan je wel je twijfel ventileren en vragen hoe anderen het hadden aangepakt. Deze foto gaat waarschijnlijk in de herhaling.

CCjanuari-

de tweede fruitfoto heb ik genomen tijdens een sportevenement. Deze heerlijke schijven lagen te wachten om te worden opgegeten door de hardlopers.

CCjanuari-2020

De laatste opdracht was: maak een collage. Ik heb eerst opgezocht wat de definitie van een collage is: Een collage is een kunstvorm die gebruikmaakt van uitgeknipte of gescheurde stukken papier, die met lijm op steviger papier of op schildersdoek geplakt worden.

Het is dus knip- en plakwerk, welliswaar digitaal maar toch.. Dit is het resultaat. Ik vind het een grappige collage geworden.

CCjanuari (1 van 1)