Tags

, , , , , , , , , ,

Ik heb er al heel wat moeite voor gedaan, maar dat het IJsvogeltje ( Alcedo atthis)  zo dicht bij huis zou zitten had ik niet durven dromen. Natuurlijk, ik hoorde het regelmatig van vrienden…daar ging een blauwe flits..Drie mensen vertelden me zelfs, dat het ijsvogeltje bij hun in de tuin kwam.

IJsvogel-6795

Maar om ze voor je lens te krijgen is iets anders. De laatste weken had ik ongeveer uitgevogeld waar ze zouden vissen in het Streekbos. Ik had er laatst al 3 zien vliegen. Toen ik gister weer op pad was, zag ik iemand verscholen in het riet zitten met een telelens. Toen wist ik waar ik moest wezen…een vriend bevestigde deze locatie.

IJsvogel-6765

Dus de wekker gezet, en om half 7 zat ik langs de waterkant. Al snel hoorde ik de roep van de IJsvogel en ja hoor, daar kwam ie. Wat een feest om ze te zien vissen, dat gaat zo ongelooflijk snel. En daarna kwamen ze mooi poseren… Mijn dag kan niet meer stuk!!

IJsvogel-6808 IJsvogel-2-10 IJsvogel-2-9 IJsvogel-2-8 IJsvogel-2-7 IJsvogel-2-6 IJsvogel-2-5 IJsvogel-2-4 IJsvogel-2-3 IJsvogel-2-2