Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Afgelopen zaterdag was het mogelijk om vanuit Urk langs het Windmolenpark Westermeerwind te varen. Dit windpark is het grootste van Nederland en kan jaarlijks met 86 molens circa 1,4 miljard kWh schone, duurzame elektriciteit opwekken. Genoeg om jaarlijks ruim 400.000 huishoudens van stroom te voorzien. Daarmee is Windpark Noordoostpolder een Europese koploper.

Urk--14Het park is nog niet helemaal af, er ontbreken hier en daar wat tips van de wieken..iets met veiligheid en scheurtjes enz….

Urk-7541Dit park is ook vanuit Enkhuizen goed te zien. Of je het mooi vindt of niet, we moeten op deze aardkloot zoeken naar andere vormen van energie. Wind is in ons land een voor de hand liggende bron van energie.

Urk--4Het zicht op Urk is wel voorgoed veranderd. De molens domineren het beeld op dit voormalig eiland. De molens zijn bijna 200 meter hoog, dus die zie je niet zomaar over het hoofd

Urk--2De foto’s heb ik deze keer in zwart-wit omgezet. Gewoon omdat ik daar van hou. Met Silver Efex Pro is er wat extra drama toegevoegd. Dat kon hier wel.

Urk--3Urk--12Urk-6695Urk-2dit was de kapitein van onze boot. Serieus werk, dat varen…