Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Mijn eerste “echte” Fish & Chips at ik op een markt in Lincoln. Het was 1975 en ik kreeg deze heerlijkheid zoals het vroeger ging: In een oude krant en vetvrij papier.

Als we nu in de U.K. zijn, eten we de eerste dag Fish & Chips. Heerlijk! Tijd om zelf eens aan de slag te gaan met een echt Brits beslag, om zo de smakelijke beer-battered fish te krijgen. Tenslotte speelt Wales vanavond op het E.K.!!

De patat maken we altijd zelf, sinds kort in de Air-Fryer. Zelf patat snijden, het is zo gebeurd en veel lekkerder dan die supermarkt-frieten.

Ik had een grote kabeljauwfilet in tweeën gedeeld, met zout en peper bestrooid en daarna licht met bloem bestrooid ( handig: even met een theezeefje)

Het bierbeslag is heel simpel : 100 gram bloem, 75 ml bier en 75 ml bruisend bronwater. Roer dit tot een glad beslag en laat het een half uur staan.

Ik had in een pan 1 liter zonnebloemolie verhit, de filets door het beslag gehaald en 7 minuten gebakken in de olie. Ondertussen deed de Airfryer de rest. En het was echt smullen

Mwynhewch eich bwyd!

DSCF6725-bewerkt