Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

De fotoclub is weer begonnen. Dit jaar kiezen de leden zelf een vast onderwerp waar je dus iedere keer 2 foto’s voor inlevert. Oei, dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb er wel twee maanden over nagedacht. Het ene onderwerp vond ik te eenvoudig, het andere te ingewikkeld. Het ene idee kwam, het andere ging…het was moeilijker dan ik dacht.

Deze week viel het kwartje: High Key.

Ik heb me hier nog nooit in verdiept maar ik vind het wel fraai om te zien. Wat is een high key foto?

Een high key foto heeft veel licht, weinig contrast en een egaal witte achtergrond. Er zijn vrijwel geen schaduwen aanwezig. In de studio is dit gemakkelijk te realiseren met 2 studioflitsers. De foto is helder en luchtig. (Low key daarentegen is donker, geheimzinnig en contrastrijk.)

Deze foto’s worden veelal in de studio gemaakt, maar ik ga liever naar buiten. Het wordt voor mij een zoektocht: hoe ga ik een mooi resultaat bereiken en welk onderwerp is geschikt. Hoe krijg ik de foto waar ik tevreden over ben? Afgelopen maandag ben ik er mee aan de slag gegaan tijdens een wandeling in het Oostvaardersveld. De camera stond op spotmeting en de belichtingsmeter had ik flink in de +

Deze twee foto’s zijn allebei met de 55-200 genomen. De volgende foto’s wil ik met de 55-200 en de macroring maken, om meer vervaging te krijgen.

Alle kritiek is welkom, het is voor mij een eerste stap op een nieuwe fotografie weg, dus jullie mening wordt zeker gewaardeerd!

Over de eerste foto ben ik redelijk tevreden, de tweede foto is minder geslaagd. Op de club kreeg ik er goede kritiek op, waar ik wat mee kan. In ieder geval ga ik ook aan de slag met de lichtmeting. Ik wil weten wat het resultaat is met spotmeting en meervlaksmeting voor de achtergrond. Ook zal ik over een onderwerp goed nadenken. Eigenlijk zat de zwaan te ver weg.

dscf9285-bewerkt

elly-high-key-2