Tags

, , , , , , ,

Gisteravond was het weer clubavond. Voor deze avond was de opdracht Minimalisme. Ik vond het een lastige opdracht. En daarin was ik niet de enige, want de aangeleverde foto’s waren divers. Een enkele foto had -naar mijn gevoel- weinig met minimalisme te maken, zonder afbreuk te doen aan de foto zelf. Zo kan iedereen er anders over denken. Ik merk wel hoe moeilijk het is om kritiek te geven maar ook te ontvangen. Voor mj is minimalisme de kunst van het weglaten. Op  het www kom ik prachtige foto’s tegen. Op Pinterest is ook heel veel te vinden over dit onderwerp. We hebben besloten dit onderwerp nog een keer terug te laten komen aan het einde van het seizoen.

Mijn eerste foto is gemaakt het het Skoar aan het Wad. Het is een foto uit de oude doos, maar ik vind dat deze foto wel aan de opdracht voldoet.

elly-minimalisme

Over de tweede foto ben ik minder tevreden, maar bij het maken had ik wel deze opdracht in gedachte. Ik heb de foto ingestuurd met het idee om hier feedback over te krijgen.

elly-minimalisme-2

Na wat gepraat en geprobeer kwamen we tot het onderstaande resultaat. De uitsnede is veranderd en in Lightroom heb ik wat stammetjes weggepoetst.

dscf9975-bewerkt

Ik had ook weer 2 foto’s aangeleverd voor mijn project High Key. Ik begin het steeds leuker te vinden. Deze twee foto’s zijn gemaakt in het Oostvaardersveld.

dscf0353Na een discussie over “wat is mooier, kleur of zwart-wit”  heb ik de foto’s nogmaal bewerkt.  Deze heb ik in aparte albums geplaatst op Flickr.

dscf0353

dscf0386dscf0386