Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Met de fotoclub mochten we komen fotograferen bij Wings of Change in Andijk. Het is altijd geweldig om deze prachtige vogels van dichtbij te mogen zien. Veel van de vogels werden onder idiote omstandigheden door mensen thuis gehouden. De impuls-aanschaf via Marktplaats is snel gedaan maar dan verveelt de vogel snel en verdwijnt in de schuur. Te triest voor woorden!! Gelukkig zijn er dan dit soort organisaties die deze vogels onder goede omstandigheden een nieuw thuis geven en ze de kans geven om weer te vliegen.

Zo was deze zeearend 4 jaar in een hok aan de ketting gehouden. De spieren om te vliegen waren verdwenen. Met veel geduld en liefde kan hij nu weer vliegen. Er is zelfs een grote vijver gegraven zodat ie straks kan vissen. Na de volgende rui krijgt hij de bekende witte kop.

Door de enthousiaste verhalen hebben we weer veel geleerd over deze prachtige vogels en we kunnen alleen maar heel blij zijn met dit soort initiatieven.

Het is mij niet echt gelukt om vogels in de vlucht te fotograferen. Dat is met de de Fuji XT1 nog wel een dingetje. In de toekomst wil ik dan ook de XT2 of de XT20 aanschaffen, deze heeft een veel snellere autofcus. Maar dat mocht de pret voor deze dag niet drukken.

Alle foto’s staan op Flickr