Tags

, , , , , , , ,

Op deze prachtige dag wandelen we het voor ons bekende rondje Broekerhaven. Bootjes kijken op het Markermeer, langs de camping, de kolk en dan weer op weg naar huis.

Het hek van de camping staat open en de vlag van Europarcs wappert vrolijk in de zon. Maar wat wij zien en voelen is woede, boosheid en vooral verdriet. De gezellige camping van Broekerhaven, waar families meer dan 50! jaar heerlijke zomers hebben beleefd, is verkocht. En de nieuwe eigenaar Europarcs heeft niets op met deze campinggasten. Oprotten en wel zo snel mogelijk….

camping-2765

In 2014 besloot B&W van Stedebroec in al haar wijsheid het volgende

  • Dagrecreatie dient voor de inwoners behouden te blijven met inachtneming van een reële prijs/kwaliteit verhouding.
  • Met de belangen van de huidige caravanbezitters dient naar redelijkheid en billijkheid rekening te worden gehouden.

ahum…het staangeld werd verhoogd van 1920 naar 5500 euro én dan moest je verhuizen naar het achterste gedeelte van de camping. Wilde je aan het water blijven staan, dan werd je verplicht tot het kopen van een nieuwe caravan van jaja, Europarcs

Wie niet wilde blijven, moest binnen 2 weken vertrekken. Wat achterbleef is een verdrietig gezicht. Wat jammer dat dit zo is aangepakt, er zijn een hoop mensen intens teleurgesteld en beroofd van een mooi stukje geluk.

Deze slideshow vereist JavaScript.