Tags

, , , , , , , , , , , ,

Deze maand zijn we weer 8 dagen naar Ierland geweest, dit keer naar de Connemara. Hoewel de weersvoorspelling ronduit slecht was, hadden we veel droog weer en zon tussen de buien door. Ook in Ierland gaat de weersvoorspelling gelukkig vaak mis.

Deze keer bleven we 3 nachten op hetzelfde adres, mooi centraal in Clifden. Een goede keuze! Vanuit hier konden we alle kanten op en we hebben veel moois gezien.

Alle foto’s staan op Flickr

De kasteel-ruïne bij Clifden

lekker zonnen, de regen is ver weg

Bij eb rij je over de zeebodem naar Omey Island

In de Ierse file

Kijk uit voor de schapen!!

Het Nationale Park van Connemara is prachtig, en ik had me heel erg verheugd op Kylmore Abbey. Helaas stond deze gedeeltelijk in de steigers… heel jammer maar het is niet anders. De ommuurde tuin is prachtig.

Kylemore Abbey

de ommuurde tuin van Kylemore Abbey

de kerk op het landgoed

Lough Inagh

80-km weggetje

Bij Letterfrack zou een scheepswrak liggen. Hoe we ook keken, we zagen niets. Bij navraag bleek het wrak vorig jaar weggehaald te zijn. Toen we naar Donegal reden, zag ik opeens een schip liggen in de riviermond. Na een noodstop van mijn lief heb ik dan toch een foto van een scheepswrak

Scheepswrak bij Rosserk, Mayo

Kiltooris

Vervolgens zijn we naar Donegal gereden om met vrienden een lang weekeind door te brengen. De stranden hier zijn fantastisch mooi

Kiltooris

Glenglesh pass

Overal bloeien de rhododendrons