Tags

, , , , , , , , ,

Via de Fotofabriek heb ik een album gemaakt. Mij werd gevraagd of ik een hardcover album A4 wilde maken en mijn bevindingen wilde noteren. Vriendin Joke is heel enthousiast over de Fotofabriek en laat daar haar albums maken. En deze zijn altijd prachtig!

Dus de Software gedownload en aan de slag. De software installeren is een fluitje van een cent en daarna kon ik aan de slag. Als je het album uitzoekt, krijg je in de rechterkolom te zien wat de extra opties zijn voor dit album. Dit is handig, dan heb je achteraf geen teleurstelling als bv de foamkaft niét kan.

Klik voor Fotobabriek

Klik voor Fotoboek maken

Klik voor de Software

De software is overzichtelijk en wijst zich vanzelf. Dit is prima voor elkaar. Er is een ruime keus aan lay-outs en achtergrond, gifs, randen enz enz. Je kunt een album zo rustig of zo druk maken als je zelf mooi vindt Je kunt je helemaal uitleven.

Als je een Gif toevoegt, kan je heel gemakkelijk een foto “kwijtraken” als je deze boven de foto plaatst. IK denk dat dit voor de minder ervaren pc-gebruiker lastig is.  Ctrl-Z is dan de oplossing. Plaats de Gif naast de foto en schuif het dan erop.

Ik heb ook contact gezocht met de klantenservice en even wat “domme” dingen gevraagd en een probleem voorgelegd. Geen enkel probleem, ik werd keurig te woord gestaan en kreeg antwoord op mijn vragen.

Als je gaat bestellen kom je de extra opties tegen. Ik vind zelf een foam-kaft heel fraai, helaas hebben ze deze alleen voor de twee maten vierkante albums. Jammer, sommige leveranciers bieden wel die mogelijkheid, dus het kán wel.

Omdat ik ervan hou om foto’s over 2 pagina’s te plaatsen, ging ik eens kijken of ik een plat album kon bestellen. Ik ging me even inlezen over de verschillen tussen Lay-flat en Vlakliggend. Hier raakte ik het spoor bijster…wat is een Hinge?? hoe ziet dat eruit??

Na nog wat zoeken werd het me duidelijk. Het is dat ik deze Hinge al bij vriendin heb gezien, anders had ik het heel lastig gevonden. Kijk hier voor een filmpje

Ik heb het album besteld en de levering was Top. Grappig was het filmpje wat ik toegestuurd, toen de kaft werd gemaakt. Leuk om dit te zien. Het album zelf werd na 2 dagen al bezorgd en was zorgvuldig verpakt. Het album ziet er goed uit, de kleuren zijn mooi en precies zoals ik het wilde.

 • Je kunt je eigen lay-out maken en opslaan.
 • Een ruime keus in lettertypes
 • Hulplijnen die de foto’s op 1 lijn zetten
 • Raster in verschillende groottes.
 • simpel pagina’s invoegen en verwijderen
 • De keuze van achtergronden en cliparts is prima.
 • Je kunt met een pipetje zelf je kleuren invoeren.
 • sparen voor een korting op je volgende album
 • Het album van de fotofabriek kost, zoals ik het heb ontvangen, 23 euro. Door de papierkeuze is het een dun album geworden. Zelf heb ik liever fotopapier. Ook heb ik liever dat het album plat ligt, zodat de foto mooi doorloopt. Met bijbetalen zijn deze opties mogelijk.
 • Je kunt geen psd toevoegen.
 • Pas bij het afrekenen kan je extra opties toevoegen en zie je de uiteindelijke kosten.

Bij de Fotofabriek kan je prachtige albums bestellen. De prijs/kwaliteit-verhouding van dit album valt me ietsiepietsie tegen. Verder kan ik alleen maar zeggen…hou de aanbiedingen altijd in de gaten. Maak een album, abonneer je op de nieuwsbrief, sla het boek op en heb geduld… Momenteel krijg je op dit album 10 euro korting en dan wordt het interessant.