Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Op de tweede dag gingen we naar Vik. In de eerste instantie vond ik het jammer dat er al zoveel sneeuw weg was, maar eerlijk gezegd…het rijdt en loopt een stuk fijner.

Onderweg zijn we gestopt om vulkaan Hekla en de beruchte Eyjafjallajökull te fotograferen. Eyjafjallajökull was de vulkaan die in 2010 het vliegverkeer wereldwijd verlamde en van mij mocht ie ook deze week wel eventjes laten zien wat ie kon, maar helaas…

Hekla

Eyjafjallajökull

We reden langs de plek waar je een vliegtuigwrak kan fotograferen, maar dat is niet echt mijn ding. Gelukkig ook niet van Joke en Jon. We reden door naar Vik om daar de Reynisdrangar in zee te fotograferen. Deze basaltblokken zijn 66 meter hoog en worden ook de trollen genoemd. Vul het verder zelf maar in…

Reynisdrangar

de Víkurkirkja

Boven Vik torent het kerkje prachtig uit en het beeld is prachtig. De kerkjes op IJsland zijn talrijk, klein en kleurrijk.

Daarna reden we naar Reynisfjara, het zwarte strand met fantastische rotsen in alle vormen en kleuren. Het zijn dezelfde vormen als we zagen bij de Giant’s Causeway in Ierland.


Op weg naar Skogafoss komen we langs Solheimajökull, Ooit heb ik een gletsjer beklommen in Noorwegen en dat was een fantastische ervaring. Ook deze gletsjer is indrukwekkend.

Maar we gaan snel door…er is zoveel te zien. Gids Jon heeft de route zo uitgestippeld dat de lichtval optimaal is. Op dit tijdstip schijnt de zon op de waterval bij Skogafoss en dat betekent …de regenboog. Prachtig om te zien. En de boog wordt zelfs dubbel.

Skogafoss


We sluiten de dag af met een bezoek aan Seljalandsfoss. In de zomer kan je achter deze waterval langslopen, nu was het een ijsbaan dus was het pad afgesloten.
De dag was om, Jon moest nog een heel eind rijden om ons weer veilig af te leveren bij ons appartement in Reykjavik en wij keken om ons heen. Wat een land, wat een natuur…een dag met een gouden regenboog-randje

Je kunt alle foto’s bekijken op Flickr. Alle foto’s bevatten GPS-info zodat je kunt zien waar ze zijn genomen.

Route dag 2