Tags

, , , ,

Het is alweer de laatste dag op dit geweldige eiland. De stilte is zo heerlijk en er is veel moois te zien. Na een heerlijk ontbijt pakken we de koffers en laten die ophalen door de bezorgdienst. Alles voor het gemak van de gast! Helemaal geweldig. We nemen jassen mee, want er is regen voorspeld. We kunnen het ons niet voorstellen, het is prachtig weer en de zon schijnt volop.

Voor het laatst lopen we langs de Jan van Genten. Tijd voor wat close-ups en hopelijk ook wat landende vogels. We hebben de ruimte, er is bijna niemand. Iedere dag is het heel anders bij de vogels. Nu heerst er rust en de vogels genieten van het zonnetje.
Tegen de middag lopen we verder en nemen de trappen naar beneden. Op Helgoland kan je je hart ophalen met traplopen, er zijn er genoeg.Opeens verdwijnt de zon en daalt de temperatuur flink. Opeens is het koud! Door de regen lopen we richting haven en duiken een cafe de Bunte Kuh in. Tijd voor een kop soep en een broodje. We kunnen dit met harte afraden, gadverdegadver….. maar het is er wel gezellig.

Als het tijd is, lopen we naar de boot waar de koffers al aan boord gaan. Als we in Cuxhaven zijn, zullen we doorrijden naar Hamburg om familie te bezoeken

Helgoland is een topper, een aanrader en ik hoop hier echt nog een keer naar toe te gaan.

Alle foto’s staan op Flickr